»Det er totalt kaos. Politiet har fuldstændig mistet kontrollen.«

Det fortæller B.T.'s reporter i Paris, mens han løber midt i en menneskemængde på cirka 100 mennesker tidligt lørdag aften. Mange af dem i gule veste. De løber fra den tåregas, politiet sender imod dem.

Senere på aftenen er protesterne stilnet af.

»Der er også flere butiksejere, der er taget tilbage for at tjekke, hvad der er ødelagt, og hvordan deres butik ser ud. Man kan se, der ligger en masse skrald. Madpapir og dåser, men også rester fra barrikaderne, som er skubbet ind til siden, så der kan køre biler,« fotæller B.T.'s journalist.

Foto: ALAIN JOCARD
Vis mere

Flere steder har demonstranter totaltplyndret butikker og caféer.

En Starbucks på en sidegade til Champs-Élysées blev fuldstændig ribbet af en større gruppe demonstranter, og også en smykkebutik på gaden fik vinduerne slået i stykker, hvorefter flere stjal smykker og andre værdier.

»De stod uden for butikken og sloges om smykkerne,« fortæller B.T.'s journalist.

Flere steder havde fået ødelagt deres facade eller smadret butikvinduer.

Foto: BERTRAND GUAY
Vis mere

Lørdag omkring kl. 21 er situationen ifølge indenrigsminister Christophe Castaner ved at være under kontrol, men han kalder dagens uroligheder for 'fuldstændig uacceptable', skriver nyhedsbureauet AP.

10.000 har været på gaden for at protestere. Ifølge Castaner er 135 tilskadekomne i Frankrig, og 77 af dem skulle være tallet for Paris. 17 af dem er betjente.

Næsten 1000 mennesker er anholdt.

»Demonstranterne er begyndt at barrikadere gaderne med alt muligt. De bruger selv potteplanter,« fortæller B.T.'s medarbejder i Paris efter den korte løbetur.

 

I området, hvor protesterne foregik, før de spredte sig, havde butikker og lignende med vinduer ud til gaden beskyttet facaden med træplader og tæpper, og folk havde kørt deres biler langt væk.

Efter at demonstranterne nu har spredt sig over et større område, har beboerne og butiksejerne ikke haft mulighed for at forberede sig.

Butikker bliver plyndret, og biler bliver sat i brand.

Det er svært at danne sig et overblik over situationen, fortæller B.T.'s reporter. Der er brændende biler overalt, og der lyder store brag med få minutters mellemrum.

Foto: LUCAS BARIOULET
Vis mere

Det meste af det centrale Paris blev tidligt lørdag lukket af forud for de forventede uroligheder, der har været et varemærke for 'De Gule Veste'.

Omkring kl. 20 lørdag aften er der er relativt roligt lige nu i gaderne omkring Champs-Élysées. På historiske Place de la République er der fortsat er rapporter om voldsomme uroligheder.

Dagens demonstration startede omkring klokken 9.30 lørdag formiddag og har efter 12 timer nået sin ende. Kun få mennesker er stadig på gaden.

Demonstranterne protesterer mod forringede leveforhold og har som mål at fordrive præsident Emmanuel Macron fra Élysée-palæet.

Der befinder sig 8.000 politifolk i byens gader.

Sidste weekend kom det til meget voldsomme sammenstød i Paris med barrikader og biler i brand. Det var de værste uroligheder i byen siden 1960'erne.