Hvad skal straffen være, når man dræber en mand, som har voldtaget en, og efterfølgende trækker hans lig efter sin bil? Det har højesteret i den australske by Brisbane mandag skullet afgøre.

I december 2015 stak 35-årige Roxanne Eka Peters en mand i hjertet med en køkkenkniv og bandt et reb om hans krop og hals. Derefter fastspændte hun rebet til sin bil, startede motoren og trak den livløse krop efter bilen cirka en kilometer, hvorefter hun smed kroppen i en grøft.

Manden, hun slog ihjel og skilte sig af med på den makabre måde, havde voldtaget hende og truede nu med at skade hendes datter, hvis hun ikke indvilligede i mere sex.

I retten blev hun mandag idømt ni års fængsel for drab og blev tildelt yderligere 18 måneders fængsel for usømmelig omgang med lig.

Det skriver News.com.au.

Men fordi retten fandt, at Roxanne Eka Peters var blevet provokeret af situationen til at begå mordet, kan hun allerede i 2020 prøveløslades.

Dommer David Boddice fortalte i retten, at den afdøde mands seksuelle overgreb og ydmygelse af Peters samt truslerne om, at han ville skade hendes datter, havde udløst drabet.

»Jeg accepterer, at dolkningen foregik under en situation, hvor du var oprørt over, hvad den afdøde havde gjort ved dig og truede med at gøre igen,« sagde David Boddice i retten mandag.

Peters måde at håndtere liget på, var dommeren dog ikke enig i.

»I stedet valgte du på hjerteløs vis at skille dig af med den afdødes lig,« fortalte David Boddice.

David Boddice forklarede videre, hvordan Peters ikke havde udvist respekt for den afdødes menneskelige værdighed.

Drabet havde ifølge ham været ødelæggende for den afdødes familie, og de vil aldrig komme sig over hans død.

Ifølge dommeren havde Peters raseri mod den afdøde affødt hendes måde at behandle liget på, og dette skyldtes, at Peters er opvokset blandt narkomaner og tidligere i sit liv har været offer for overgreb.

Derfor mente Boddice, at hun var blevet overmandet af raseri og følelser fra tidligere oplevelser, da voldtægstmanden den dag i december 2015 kom til hendes hjem.