300 personer fra Australiens militær skal hjælpe politiet i Sydney med at sikre, at restriktioner overholdes.

Australsk militær bliver nu indsat for at hjælpe med at håndhæve en nedlukning i storbyen Sydney, der er hårdt ramt af Delta-varianten af coronavirus.

Beslutningen er truffet, efter at der torsdag blev registreret det hidtil højeste antal dagligt smittede under pandemien.

Torsdag blev der bekræftet 239 nye lokalt overførte smittetilfælde. Den hidtidige rekord lød på 212 og blev sat den 28. marts sidste år.

Nedlukningen af Australiens største by har øget presset på premierminister Scott Morrison, der falder bagud i meningsmålingerne, og skabt bekymring for, at den australske økonomi på to billioner dollar - godt 9200 milliarder kroner - kan ende i recession.

- Vi kan kun antage, at situationen sandsynligvis vil blive værre, før den bliver bedre, taget mængden af personer, som er smitsomme ude i samfundet, i betragtning, sagde Gladys Berejiklian, der er delstatsleder i New South Wales, hvor Sydney ligger, på et pressemøde torsdag.

Fredag viser nye tal dog en lille bedring fra dagen før.

Således er der det seneste døgn registreret 170 nye lokalt overførte smittetilfælde i New South Wales, hvoraf de 42 har været smitsomme, mens de har bevæget sig rundt ude i lokalsamfundet.

Fra fredag gælder der endnu strengere restriktioner i dele af Sydney. Det gælder i byens sydvestlige og vestlige områder, hvor langt størstedelen af smittetilfældene er registreret.

Her bliver der blandt andet indsat 300 militæransatte for at hjælpe med at håndhæve nedlukningen.

Militæret skal ifølge forsvarsminister Peter Dutton hjælpe politiet med at sikre, at restriktionerne bliver overholdt.

De strengere restriktioner betyder blandt andet, at beboerne i Sydneys multikulturelle vestlige områder også skal bære mundbind udendørs og blive indenfor en radius af fem kilometer fra deres hjem.

Onsdag forlængede Gladys Berejiklian nedlukningen i Sydney med yderligere en måned frem til den 28. august.

Nedlukningen blev oprindeligt indført den 26. juni.

/ritzau/Reuters