'Må han rådne op I helvede,' skriver en kommentator, og det er endda en kommentar i den milde afdeling. Målet for vreden er en amerikansk politiker, som i en e-mail og med brutale billeder praler af sine dyredrab i Afrika.

Blake Fischer er en stor mand.

Ikke bare politisk, men også i det overordnede økosystem. For han kan ene mand skyde og dræbe farlige dyr i Afrika, og han kan bagefter prale af det og offentliggøre billeder af sig selv med døde giraffer, vandbøfler, gazeller og en hel familie af bavianer.

Og derfor er Blake Fischer nu blevet internettets fjende nummer ét, og hans politiske liv hjemme i USA er i fare, skriver bl.a. CNN og Washington Post.

Et af utallige tweets, som i går fortalte historien om Blake Fischer og hans drab på en bavianfamilie.
Et af utallige tweets, som i går fortalte historien om Blake Fischer og hans drab på en bavianfamilie.
Vis mere

Blake Fischer er vildt- og fiskeriminister i den amerikanske delstat Idaho, og i august og september var han på jagtferie i Namibia. Det var ikke hans første jagt i Afrika, men denne gang havde han taget sin kone med - og hun skulle se, at hun havde giftet sig med en rigtig mand.

Som han skrev i en e-mail til 100 venner.

»På den første dag ville hun bare se, hvordan jeg lavede, og have en følelse af Afrika. Så jeg skød en hel familie af bavianer. Jeg tror, at hun ret hurtigt fik en ide om, hvad det gik ud på.«

Han vedhæftede e-mailen et billede af de døde bavianer, og det er ikke for sarte sjæle.

Som CNN også noterer: »Et af dyrene ser ud til at være en ung bavian, som er sølet ind i blod, og som er smidt oven på en af de større bavianer.«

Og på billedet og bag stablen af døde bavianer tronede den stolte Fischer, storsmilende og som naturens herre.

Og sådan tog de øvrige 13 billeder sig også ud. Med Blake Fischer som Afrikas betvinger, og som han ifølge CNN sluttede sin e.mail:

'Vi efterlod de dyr i Afrika, som stadig var i live, og så var vi ellers glade for at komme på et fly hjem.'

Historien breakede mandag, og siden har de sociale medier ønsket Blake Fischer hen til et sted, som er varmere end Afrika, og hvor han ikke kan tage et fly hjem.

Træk dig tilbage

Og historien og vreden er også nået hjem til Idaho.

Idaho er en gennemført republikansk og konservativ stat, og det er ikke et sted, hvor hverken jagt eller våben normalt harmer eller larmer. Men Blake Fischers pralende e-mail og billederne er hård kost - selv i Idaho.

Hans forgænger som vildt- og fiskeriminister opfordrer ham direkte til at træde tilbage. Fischers e-mail var 'ubehagelig og forargende', skrev forgængeren, Fred Trevey, i en e-mail mandag. 'Jeg kan ikke forstå, hvordan et menneske, som har fået et priviligeret embede som vildt -og fiskeriminister, kan tro, at han med den slags handlinger er et forbillede for andre?' Tværtimod bringer han skam og skændsel over andre jægere, og 'for alt godt og ærværdigt og for Idahos vildt- og fiskeriministeriums skyld beder jeg dig indtrængende om at træde tilbage,' skrev han ifølge CNN.

Nøglemedlemmer af både partiledelsen og regeringen i Idaho er ditto ufornøjede med Fischer, skriver Washington Post, og en talsmand for guvernør Butch Otter siger, at guvernøren 'aktivt undersøger sagen'.

Og i tirsdags tog Fischer konsekvensen: Jeg trækker mig fra posten, lød det i en officiel melding.