Lyt til artiklen

Mindst seks personer er dræbt og mindst 24 er såret ved et skyderi mod en 4. juliparade i en forstad til Chicago.

Det oplyser politiet på et pressemøde mandag aften dansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere forlød det, at fem var dræbt i skyderiet.

Paraden på USA's nationaldag blev beskudt i en park i Chicago-forstaden, Highland Park, meddeler det lokale politi på Twitter.

Paraden blev brat standset af skud - kun ti minutter efter at den var begyndt omkring klokken 10 lokal tid (klokken 17.14 dansk tid).

- Hundredvis af mennesker satte i løb for at komme i sikkerhed, skriver The Chicago Sun-Times.

Alle løb skrigende væk og søgte dækning, rapporterer tv-stationen CBS 2.

Et vidne siger til CNN, at der blev løsnet mellem 20 og 25 skud, mens andre siger, at de talte omkring 40 skud.

Politiet siger, at paraden blev beskudt fra et tag. En riffel blev fundet på stedet.

Gerningsmanden er ikke pågrebet, og politiet har sat en omfattende eftersøgning er i gang.

- Vi leder intensivt efter den ansvarlige person. Han kan være i byen, han kan være et andet sted, siger en talsmand for politiet på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der er ingen tegn på, at gerningsmanden har taget gidsler eller har barrikaderet sig et sted. Politiet siger, at de søger efter en hvid mand, som menes at være 18-20 år. Han skulle havde langt, mørkt hår.

Folk i området bliver rådet til at søge indendørs og undgå den centrale del af forstaden.

Nancy Rotering, som er borgmester i Highland Park, fordømte volden.

- På en dag, hvor vi er samlet for at fejre vort samfund og friheden, kommer vi i stedet til stå med sorg - tragiske tab af menneskeliv og kampen mod den rædsel, som vi blev ofre for, sagde hun.

Skyderiet sker på et tidspunkt, hvor USA er rystet over flere skudangreb - ikke mindst en massakre på 19 skolebørn og lærere den 24. maj i Uvalde, Texas og et angreb i et supermarked i Buffalo, i New York, den 14. maj, hvor ti personer blev skudt og dræbt.

USA's præsident, demokraten Joe Biden, der er tilhænger af en skærpelse af de amerikanske våbenlove, siger efter mandagens skyderi, at han vil fortsætte sin bestræbelser på at stoppe "epidemien" af våbenvold i USA.

Han understreger, at han i juni underskrev den første betydelige lov mod øget våbenkontrol i årtier, men at der "stadig udestår meget mere arbejde".

- Vi (præsidentparret, red.) er chokerede over den meningsløse våbenvold, der endnu en gang har bragt sorg til et amerikansk lokalsamfund på denne uafhængighedsdag, siger Joe Biden ifølge AFP.