Den amerikanske flodbølge af fastfoodkæder har for længst oversvømmet det europæiske kontinent.

Men bølgerne fortsætter med at skvulpe ind med flere kæder til følge.

Nu er endnu en på vej, og denne gang er der tale om et comeback. Kæden Wendy's har nemlig iværksat en strategi for, hvordan de skal indtage Storbritannien med 300 til 400 restauranter, skriver CNN Business.

Og det skal blot være et springbræt til resten af Europa.

Den første restaurant åbner i Reading øst for London den 2. juni, og herefter kommer en håndfuld til i London og Oxford.

Kæden, der blandt andet er kendt for sine firkantede bøffer, forventer med sin satsning i Storbritannien at skabe mellem 9.000 og 20.000 nye job.

»Den britiske lancering er spydspidsen i en ekspansion, der skal sprede sig til resten af Europa. Wendy's kommer med en stærk vækst i ryggen fra den anden side af Atlanten, hvor brandet sidste år detroniserede Burger King fra at være den næststørste på det amerikanske hamburgermarked,« oplyser virksomheden.

Wendy's har før forsøgt sig i Europa, men måtte trække sig tilbage i 2001, da der var for høje omkostninger forbundet med driften.

Skulle det lykkedes Wendy's at udrulle ønsket om 400 restauranter i Storbritannien vil de blot være 100 restauranter efter Burger King på det britiske marked. McDonalds har markant flere med 1.300.

Også den amerikanske kæde Popeyes har storstilede planer om at indtage Storbritannien med 350 restauranter, der skal opføres over de næste 10 år.