Mindst otte personer har mistet livet i Sydkoreas hovedstad, Seoul, mandag.

Det skyldes rekordstore mængder regn, som har oversvømmet både hjem, veje og metrostationer, samt afbrudt strømmen og tvunget hundredvis af mennesker til at evakuere.

Det skriver CNN.

Ifølge Sydkoreas myndigheder var tre af de døde personer, fundet i en oversvømmet kælder, mens ni andre blev såret, og syv er fortsat savnet.

Foto: YONHAP NEWS AGENCY
Vis mere

Siden mandag midnat har der været massive vandmængder i Seoul, hvor hele 422 millimeter regn har ramt hovedstaden.

Byen registrerede 141,5 millimeter regn i timen, hvilket er den højeste regnmængde, der er blevet målt siden myndighederne begyndte at tælle dette.

Flere regioner syd for Han-floden blev værst ramt, og omkring 800 beboere blev evakueret til skoler, fitnesscentre eller forsamlingshuse.

Oversvømmelserne ramte mere end 700 huse og butikker, oplyser myndighederne.

Foto: YONHAP NEWS AGENCY
Vis mere

Sydkoreas præsident. Yoon Suk Yeol, sendte tirsdag sine kondolencer til ofrene og påpegede nødvendigheden af at revidere landets katestrofehåndtering, da ekstremt vejr forventes at blive mere og mere almindeligt som konsekvens af klimaforandringer.

Ifølge CNN har oversvømmelserne stort set trukket sig tilbage igen tirsdag.

Der var dog steder i Seoul, hvor vandet fra afløbene strømmede op på gader og metrostationer, og derfor arbejdede myndighederne stadig på at genåbne stationerne tirsdag.