Omkring 300 flyafgange er aflyst eller udskudt på grund af strejke i Berlin Brandenburg-lufthavnen.

Alle passagerfly er onsdag aflyst fra Berlin Brandenburg-lufthavnen i den tyske hovedstad. Det skyldes en strejke blandt lufthavnens ansatte.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Cirka 300 afgange er enten blevet aflyst eller udskudt til engang efter onsdag. 35.000 passagerer er ramt af strejken, oplyser lufthavnen.

Strejken er iværksat og varslet af fagforeningen Verdi. Verdi forventer, at cirka 1500 ansatte i den tyske lufthavn vil strejke onsdag.

Strejken var varslet på forhånd, og derfor har luftfartsselskaberne haft mulighed for rykke nogle af deres afgange til torsdag. Flere fly er desuden blevet omdirigeret til lufthavnene i Dresden og Leipzig.

Det er ifølge det tyske nyhedsbureau dpa forskellige ansatte, der har deres daglige gang inde i lufthavnen, samt medarbejdere i bagagehåndteringen og sikkerhedspersonale, der har smidt arbejdshandskerne.

Og det har de gjort i håb om at få mere i løn.

Strejken skal således lægge pres på de lufthavnsansattes arbejdsgivere forud for kommende lønforhandlinger. Det fortæller en tillidsmand fra Verdi.

- Alle kender til de enormt høje priser, om end det er for mad eller på tankstationerne, siger Holger Rössler, der er tillidsmand, til flere tyske medier.

På Københavns Lufthavns hjemmeside fremgår det, at de fly, der efter planen skulle afgå til eller ankomme fra Berlin onsdag, er aflyst.

Sidste gang en arbejdsnedlæggelse i Tyskland førte til aflysning af lige så mange fly, var tilbage i april 2018.

Dengang blev hundredvis af fly aflyst i flere tyske lufthavne, da titusindvis af ansatte i de tyske kommuner og i statsapparatet strejkede. Den strejke påvirkede også offentlig transport, daginstitutioner og sundhedsklinikker.

Onsdagens strejke ventes at vare hele dagen.

/ritzau/