Den amerikanske præsident Donald Trumps advokat gennem mange år, Michael D. Cohen, har i al hemmelighed optaget en samtale med Donald Trump to måneder før præsidentvalget, hvor de diskuterede betalinger til en tidligere Playboy-model, som påstod at hun havde haft en affære med Trump.

Det skriver den amerikanske avis New York Times, der har talt med advokater og andre, der er bekendt med optagelsen, som FBI fik fingre i sidste år under en ransagning på Michael Cohens kontor. Det amerikanske justitsministerium undersøger Cohens rolle i at betale kvinder til ikke at gå til medierne med deres kompromitterende historier om Donald Trump forud for præsidentvalget i 2016. Anklagemyndigheden vil vide, om landets love om finansiering af valgkampe er overtrådt, og er der for interesseret i enhver samtale med Donald Trump om disse betalinger.

Rudy Giuliani, der foruden at være New Yorks tidligere borgmester også er Donald Trumps personlige advokat, bekræfter i en telefonsamtale fredag, at Donald Trump har drøftet betalingerne med Cohen, men tilføjer, at Trump ikke endte med at betale noget. Ifølge ham er optagelsen ikke engang to minutter lang - og indholdet viser, at Trump ikke har gjort noget forkert, siger han.

Karen McDougal, der fra 2006 og et lille års tid frem havde en affære med Donald Trump.
Karen McDougal, der fra 2006 og et lille års tid frem havde en affære med Donald Trump. Foto: © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com/Wikimedia Commons
Vis mere

»Intet i den samtale antyder, at han havde nogen viden på forhånd,« siger Giuliani.

Den tidligere model Karen McDougal har tidligere fortalt, at hun påbegyndte en længerevarende affære med Donald Trump i 2006, kort efter Trumps hustru, Melania, fødte parrets søn, Barron. Karen McDougal solgte sin historie til ugebladet National Enquirer for 150.000 dollars - svarende til 955.000 kroner - blot måneder før præsidentvalget, men sgen kom ikke frem dengang.

Michael D. Cohens advokat, Lanny J. Davis, siger til New York TImes, at han ikke har nogen kommentarer til sagen.