Fra Vestegnen til the West Coast?

Transfersagaen om Brøndby-anfører Andreas Maxsø fortsætter ufortrødent.

Et skifte til russiske Rostov, som i flere omgange har budt på Brøndby-stjernen, bliver ikke til noget i denne omgang – det russiske transfervindue smækkede nemlig i ved midnatstid tirsdag.

Og det efterlader reelt set kun én mulighed for Maxsø denne vinter. USA, hvor transfervinduet har åbent helt frem til starten af maj.

Foto: Claus Bech
Vis mere

Og der er stadig interesse for den danske midtstopper fra MLS, fortæller B.T.s transferpodcast, Transfervinduet.

Og interessen skulle rent geografisk være hot på den amerikanske vestkyst. 'Transfervinduet' kan endnu ikke fortælle, hvilken klub der skulle forberede et bud. Men interessen skal findes iblandt de to Los Angeles-klubber, Portland Timbers, Seattle Sounders, San José Earthquakes og Vancouver Whitecaps.

Det er dog slet ikke givet, at Maxsø forlader Brøndby denne vinter. B.T. talte for nylig med Brøndby-profilens agent, Hasan Cetinkaya, som afslørede, at en kontraktforlængelse med Brøndby på hele fem år var i spil.

»Andreas Maxsø elsker klubben og dens fans, og han har meget stor respekt for Jan Bech Andersen og ser ham som en faderfigur. Vi diskuterer, om han skal forlænge kontrakten i fem år eller skifte klub.«

27-årige Andreas Maxsø var i januar-transfervinduets sidste dage millimeter fra et skifte til franske Bordeaux, men handlen faldt til jorden – og den franske klub anklagede efterfølgende Brøndby for at nøle med processen.

Maxsø har tidligere spillet i tyrkiske Osmanlispor, schweiziske FC Zürich og tyske KFC Uerdingen. I 2019 gik turen dog tilbage til Superligaen, hvor han har været en stor succes for Brøndby og var afgørende, da vestegnsklubben sikrede sig det danske mesterskab.

Onsdagens transferepisode kom i øvrigt også forbi AGFs Jack Wilshere-transferbombe, AaBs kamp for at få Lars Friis ud af Viborgs kløer og Winston Reid, der stadig har fodboldambitioner.

Se Transfervinduet tale om Maxsø-sagaen i videoen øverst