Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Guldet glimrer i Herning, men forude venter samtidig et farvel til en guldklump.

For i FC Midtjyllands jagt på mesterskabet har Frank Onyeka ført an på midtbanen og været en af de største profiler. Også så stor, at interessen for den 22-årige nigerianer nu er nået et stadie, hvor de indledende manøvrer inden et salg er sat i gang.

Det fortæller spillerens agent, Klaus Granlund, til B.T.s fodboldpodcast 'Transfervinduet'.

»Der er mange, der er interesserede, og vi har da også haft nogle møder med nogen. Jeg tror også, der vil komme nogle tilbud på ham her inden for de næste 14 dage. Hvor de kommer fra, og hvad de er, kan jeg ikke sige noget om. Men planen er da helt sikkert, at Frank skal tage næste skridt nu,« siger Klaus Granlund.

Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Frank Onyeka kom til FC Midtjylland som ungdomsspiller fra FC Ebedei, der fungerer som midtjydernes samarbejdsklub. Siden da har han spillet sig mere og mere op som en Superliga-profil, og nu stinker det af et salg – måske endda inden for et par uger.

»Jeg synes, det er det rigtige tidspunkt. Der er en svær kombination at finde en klub, for det skal være en klub, hvor han kan få spilletid og videreudvikle sig. Og den klub skal samtidig have de penge, som FC Midtjylland forlanger. Han skal ikke til en klub, hvor han sidder på bænken det første år,« siger Granlund og forklarer:

»De klubber, som vi snakker med i øjeblikket og har fået henvendelser fra, kommer han til at spille for. Jeg tror, at der er lidt mere nyt i løbet af 14 dage.«

For et år siden endte de største Superliga-salg i en prisklasse omkring 10 million euro – altså 75 millioner kroner – da Robert Skov og Denis Vavro blev sendt fra FC København til Hoffenheim og Lazio.

Frank Onyekas pris ender dog ikke helt deroppe.

»FCM synes jo garanteret, at han koster mere, end han gjorde for fire måneder siden, så godt som han har spillet. Det er det, der måske er den sværeste nød at knække,« siger Granlund, der forventer en pris et godt stykke under de 10 millioner euro.

»Det er under. Lad os tage udgangspunkt i Robert Skov, som FCK fik 10 mio. euro for. Men han var topscorer i Superligaen og kantspiller. Normalt er kantspillere dyrere end seksere. Men jeg skal ikke tale hans pris ned. Jeg har bare ikke nogen ide. Det er en forhandling. Og det kommer også an på, hvad man kan få bagefter ved et eventuelt videresalg.«

Du kan høre mere om Onyeka, interesse for Brøndbys målmand, en FCK-darlings fremtid og meget mere i denne uges udgave af 'Transfervinduet'.

Andre læser også