Lyt til artiklen

Lørdag aften er der mange kilometer lang kø ved Storebæltsbroen.

Køen skyldes en større redningsaktion, som politiet satte i værk lørdag formiddag, efter de havde modtaget en melding om en mand, der ville springe ud fra højbroen.

Politiets arbejde på stedet betød, at Storebæltsbroen blev lukket for trafik.

Broen blev senere delvist genåbnet, men i mellemtiden var der opstået massiv kø på op mod ti kilometer på begge sider af broen.

Klokken 16.40 lykkedes det politiet at sikre den pågældende person, som nu er under behandling af psykiatrien i Slagelse.

Politiet udsendte kort før klokken 18 en pressemeddelelse ud, hvor de informerede om, at de lukker helt op for trafikken på Storebæltsbroen.

»For at kunne sikre redningsindsatsen har det i en længere periode været nødvendigt at lukke for al trafik på broen, hvilket desværre har ført til betydelige trafikale gener på både Sjællands og Fyn siden,« lyder det i meddelelsen.

B.T. talte tidligere på dagen med Hanne Jæger fra Kerteminde, der havde siddet fast i køen siden formiddag.

Hun havde forventningsfuldt sat snuden mod København for at overvære Dronningens regentjubilæum.

Ikke mindst, fordi hendes datter, som er gardehusar, er en af dem, der skulle følge regenten mod hovedstadens rådhus på hesteryg.

»Det er jo den eneste gang, vi rigtig kommer til at se det – men det tror jeg ikke, vi kan nå,« fortalte Hanne Jæger.

Selvom Hanne Jæger havde stor forståelse for omstændighederne, var hun skuffet over at gå glip af sin datters store dag.

»Det er lidt en sjælden ting, at man kan få lov til at være med til både at se Dronningen og ens barn i pomp og pragt. Det er sådan en etikette-ting,« lød det fra den ærgerlige mor.

Til bilister er rådet at følge situationen på Twitter, hvor politiet løbende informerer om trafiksituationen.

Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen.