Særligt fynske bilister står tilbage med et dybt hul i pengepungen efter de første tre år med stærekasser i Danmark.

Én stærekasse i Odense har alene spundet så meget guld på hurtigkørende bilister, at den i sig selv har kunne finansiere prisen for landets 20 første stærekasser, der blev opstillet i 2018.

I alt har stærekassen på Bogensevej i Odense-bydelen Næsby blitzet bilister svarende til 17.802 bøder.

Det er resulteret i en bødesum på godt 25,5 million kroner. Det fremgår af en ny evalueringsrapport fra Vejdirektoratet.

I rapporten står det også klart, at næsten ingen af de andre stærekasser har haft tilnærmelsesvis lige så travlt som den i Odense.

Kun en stærekasse på Ålborgvej i Aabybro og Vilsundvej i Nykøbing Mors nærmere sig med henholdsvis 14.710 og 12.368 uddelte bøder.

I alt har stærekasserne sakset 12.631 klip i danskernes kørekort. Heraf har 1.347 fået et klip i kørekortet på Bogensevej i Odense.

Vejdirektoratet vurderer dog også i deres rapport, at pilotprojektet med stærekasserne har været en succes.

Det skyldes blandt andet, at deres analyser viser, at bilisterne har nedsat hastigheden markant på strækningerne med stærekasser.

På Bogensevej i Odense, hvor der er en hastighedsbegrænsning på 50 km/t er gennemsnitshastigheden ifølge Vejdirektoratets tal faldet med 7,8 km/t. I Nykøbing Mors er hastigheden dog faldet med hele 22 km/t. Her er der en hastighedsbegrænsning på 70 km/t.

Transportministeren, Benny Engelbrecht (S), bebudede i december måned, at han i 2022 ville drøfte muligheden for flere stærekasser med partierne, der står bag infrastrukturaftalen.

»Det er min klare forventning, at vi får flere faste kontroller både i form af stærekasser og såkaldte strækningskontroller, der måler over en længere strækning,« sagde Benny Engelbrecht mandag til Jyllands-Posten.

Andre læser også