Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Jonas Vingegaard er klar. Mere klar end nogensinde.

Ved onsdagens vilde holdpræsentation forud for Grand Départ i København var der ud over glædestårer også mange, der bemærkede, hvor 'pillet' og skarp sidste års Tour-toer så ud.

Også hos manden, der var med til at forme knægten fra Glyngøre til professionel, Team Coloquick-ejer Brian Pedersen, var der forbløffelse.

»Han er klar. Det er jeg slet ikke i tvivl om,« siger Brian Pedersen til B.T., der kalder Vingegaard skarpere end nogensinde.

Jonas Vingegaard er på træningstur dagen før dagen. Flere har bemærket, hvordan den i forvejen formstærke dansker har set tydeligt trimmet og skarp ud.
Jonas Vingegaard er på træningstur dagen før dagen. Flere har bemærket, hvordan den i forvejen formstærke dansker har set tydeligt trimmet og skarp ud. Foto: GONZALO FUENTES
Vis mere

»Jeg har set ham skarp tidligere – men det, der gør mig mere rolig, det er blikket. Han er klar oppe i hovedet. Det er bare så vigtigt,« fortsætter Vingegaards eksboss.

Blikket og det trimmede ydre er dog kun en del af det, der gør Brian Pedersen klar til at finde Tour-klaphatten frem.

»Det er ikke mindst mentalt. Han er meget mere forberedt på tingene end sidste år. Det er klart, det er et stort pres på sådan en ung mand, som trods alt er ny i gamet, men han er normalt god til at abstrahere fra det,« siger Brian Pedersen, der selv fældede mere end én tåre, da Vingegaard blev hyldet som rockstjerne på scenen i Tivoli.

»Det må jeg indrømme, ja. Jeg skrev lige med Trine (Vingegaards kæreste, red.) i formiddags. Det må satanedeme være et vanvittigt øjeblik,« lyder det.

Jonas Vingegaard med datteren Frida. Til højre Jonas Vingegaards kæreste, Trine Marie Hansen, og Brian Pedersen fra Team ColoQuick.
Jonas Vingegaard med datteren Frida. Til højre Jonas Vingegaards kæreste, Trine Marie Hansen, og Brian Pedersen fra Team ColoQuick.
Vis mere

Netop tårer var der også ved Vingegaard, men det får ikke Brian Pedersen til at frygte, at Vingegaard er på nippet til at bukke under for forventningerne.

»Nej, overhovedet ikke – tværtimod. Den her start giver ham et boost uden lige.«

Og står det til den tidligere chef, så er Grand Départ ikke noget, der bare skal overstås for Jonas Vingegaard, inden Frankrigs bjerge overtager for Côte d'Asnæs Indelukke.

Skal Touren vindes, skal Pogacar angribes på danske veje, siger Brian Pedersen.

»Mit råd er at angribe ham, så man kommer på forkant med Pogacar. Hvis man vælger at lade ham angribe, så har han bare et vanvittigt antrit,« slutter Coloquick-bossen, der også tror på, at Vingegaard allerede på enkeltstarten brager igennem.

»Han – og de andre danskere – kommer sgu til at køre på adrenalinen!«

Andre læser også