Lyt til artiklen

Jonas Vingegaard og resten af Jumbo-Visma-holdet havde forberedt Tour de Frances afsluttende 40 kilometer enkeltstart ned i mindste detalje, men én ting ændrede lidt på storholdets forberedelse.

For efter måneders forberedelse med test af forskelligt udstyr, dragter og hjelme, har Jonas Vingegaards status som øverst i Tour de France-klassementet nemlig ændret på de minutiøse detaljer, Jumbo-Visma-holdet havde gjort forberedt sig i inden dette års Tour.

Når man er i den gule trøje, så er det nemlig Tour de France-arrangøren ASO og deres leverandør Santini, der står for den helt gule dragt - ligesom de også stod for Tadej Pogacars hvide dragt.

»Det er selvfølgelig ikke ideelt, men Santini gør et godt stykke arbejde.«

Foto: YOAN VALAT
Vis mere

»Og på den anden side, så ved vi ikke meget om, hvorvidt den er hurtigt eller ej, så vi stoler på den,« forklarer Jumbo-Vismas enkeltstartsspecialist Mathieu Heijboer, der har været en del af Jumbo-Vismas omfattende forberedelser.

Normalt kører Jonas Vingegaard og co. i tøj fra AGU, og det - samt rytternes cykler - er blevet testet grundigt over vinteren.

»Vi har lavet omfattende tests af udstyret i vindtunnellen i vinters, og vi har det bedst mulige udstyr og specielfremstillede styr,« fortæller Jumbo-Visma-sportsdirektør Merijn Zeeman.

Lørdag lod den nye dragt ikke til at have meget indflydelse på Vingegaards præstation, for den danske superrytter tonsede afsted på enkeltstarten og leverede en fuldstændig fortrinlig enkeltstart.

Det kan du læse mere om i B.T.s dom fra etapen lige HER.