»Jeg tror, Danmark kommer til at få et par etapesejre i år.«

»En mere end sidste år, lad os satse på tre.«

De to citater kommer fra henholdsvis Søren Kragh Andersen og Jakob Fuglsang. De stammer fra dagene op til Tour de France-starten, og de beskriver meget godt de danske forventninger til årets løb. De var tårnhøje.

Men kigger man på det kyniske etaperegnskab for de danske ryttere efter Tourens 16. etape, bliver man formentlig skuffet. Der er nemlig ingen.

Christopher Juul-Jensen (tv.) var med i et af udbruddene tirsdag.
Christopher Juul-Jensen (tv.) var med i et af udbruddene tirsdag. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

»Selvfølgelig kan man være skuffet, hvis man havde håbet på, at der var mange etapesejre, men mere vil altid have mere,« siger Team BikeExchange-rytteren Christopher Juul-Jensen.

»Med 11 danskere med fra start (hvilket er flest nogensinde, red.) er det klart, at man havde håbet på en etapesejr eller to ligesom sidste år.«

Christopher Juul-Jensen var selv en af de mange danskere, der gik i udbrud på tirsdagens etape. Kasper Asgreen stak også snuden frem, mens Magnus Cort havde udtalte ambitioner om at køre sin egen chance på etapen med mål i franske Saint Gaudens.

Men ingen af dem lykkedes med at præge den endelige resultatliste. Ser man dog på det i en større sammenhæng, mener Christopher Juul-Jensen ikke, at de danske ryttere er faldet igennem.

»Når man ser det indefra i cykelløbet, så er det tydeligt, at danskerne præsterer på lige fod med andre stærke ryttere i løbet. Det er ikke sådan, at der har været 11 danskere i gruppettoen hver dag,« forklarer den 31-årige dansker.

»Man skal huske, at alle har bundne opgaver. De er forskellige dag for dag, hold for hold. Jeg tror, at alle ryttere – inklusive mig selv – er primært fokuseret på det. Og så kan man glæde sig over, hvis der er dansk succes.«

»Når dagen er omme, handler det om, at man har lavet tilfredsstillende arbejde for sit hold, sin sportsdirektør. For dem, der betaler ens løn. Jeg tror, at det først var et problem, hvis det ikke var tilfældet.«

Christopher Juul-Jensen nævner blandt andre Michael Valgren og Magnus Cort, som er låst af, at EF Education-Nippos kaptajn, Rigoberto Urán, ligger godt til i det samlede klassement.

Christopher Juul-Jensen kører Tour de France for fjerde gang i karrieren.
Christopher Juul-Jensen kører Tour de France for fjerde gang i karrieren. Foto: JENNIFER LORENZINI
Vis mere

Han peger også på Kasper Asgreen, som var med til at animere løbet i starten, hvor han siden har skullet køre for Mark Cavendish og Deceuninck-Quick-Step-holdet, der trods alt har vundet fem etaper. Her har danske Michael Mørkøv også spillet en nøglerolle.

»Så jeg synes, at niveauet stadig er højt. Det er bare sådan, cykelløb er nogle gange,« forklarer han og understreger, at han også har udført sin opgave på holdet, hvor han skulle køre for Michael Matthews og køre med i et par udbrud.

»Man kan kun gøre så meget, som benene kan tillade. Men det er ikke, fordi vi ikke har prøvet.«

Samtidig understreger han, der måske er feltets mest loyale rytter, at der jo trods alt er ved at blive skrevet dansk cykelhistorie lige nu.

»Vi har jo Jonas Vingegaard, som bejler til at slutte på podiet. Det taler for sig selv.«

Onsdag skal Tour de France-feltet æde sig igennem 178 kilometer fra Muret til Saint-Lary-Soulan Col du Portet. Dagen tegner til at agere kulisse til et episk bjergslag, der bliver afgørende for det samlede klassement.