Der er Tadej Pogacar, og så er der alle de andre. Kannibalen tog sit tredje sejrsmåltid på Tourens sidste bjergetape til Luz Ardiden.

Manden er fra en anden planet, og i dag cementerede han sin stensikre sejr med aggressiv og suveræn kørsel. Bravo!

Når Pogacar er fra en anden galakse, er det godt, at en gut fra Glyngøre er på vej derud i sit helt eget rumskib. På imponerende vis forsvarede Tour-debutanten sin fuldstændig sensationelle andenplads.

Her får du dommen over dagens danske præstationer, dagens top og flop og de 3 ting, vi lærte.Det er efterhånden umuligt at finde superlativer om Jonas Vingegaard, der er passende eller ikke er brugt før. Torsdag var det danske supertalent IGEN den bedste efter urørlige Tadej Pogacar. Den kun 24-årige rytter er ved at føje de sidste kapitler til det overraskende og fantastisk smukke Tour-eventyr, han er ved at skrive. Det virker næsten naturligt, at Vingegaard sidder med de bedste – men husk nu, hvilke forventninger vi havde til Jonas Vingegaard for bare få uger siden. I dag er virkeligheden den, at kun et styrt kan slukke Jonas Vingegaards podiedrømme i Paris. Husk nu at nyde det, Danmark. For det her vil vi huske i mange, mange år.

Der er ingen tvivl. Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar har været de stærkeste hidtil i årets Tour de France.
Der er ingen tvivl. Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar har været de stærkeste hidtil i årets Tour de France. Foto: PHILIPPE LOPEZ
Vis mere


Fænomenets fest
Lad os være ærlige: Der har aldrig været spænding om udfaldet i årets Tour de France. Den suveræne slovener Tadej Pogacar havde to dårlige minutter på Mont Ventoux, men har ellers været fra en anden planet løbet igennem. Da verdenslederen, præsident Emmanuel Macron, med de svingende meningsmålinger klappede sejrherren over målstregen, drømte han sikkert om en lige så lysende fremtid, som tilfældet er for den kun 22-årige verdensmand og snart dobbelte Tour de France-vinder. Man kan ikke lade være med at drage paralleller til ‘Kannibalen’, Eddy Merckx. Historiens største cykelrytter. Pogacar vil have det hele, og han spiser op. Tre smukke etapesejre. Ingen gaver eller pagter med de andre topryttere. I dag åd han dem alle, og han tyvstjal også bjergtrøjen på Tourens allersidste stigning. Brutalt og betagende. Han kan blive Tourens største nogensinde.

Tadej Pogacar er uovervundelig i dette års Tour de France. Her kører han i mål til sin tredje etapesejr foran Jonas Vingegaard og Richard Carapaz i baggrunden.
Tadej Pogacar er uovervundelig i dette års Tour de France. Her kører han i mål til sin tredje etapesejr foran Jonas Vingegaard og Richard Carapaz i baggrunden. Foto: PHILIPPE LOPEZ
Vis mere


Rigos røvtur
Der bliver ingen Uran-berigelse i Paris. Tour-feltets Mick Jagger-lookalike lignede for anden dag i træk alt andet end en rockstjerne, da han sejlede ned gennem favoritfeltet med 2,5 kilometer tilbage af den næstsidste stigning, Col du Tourmalet. Den sympatiske colombianer har på få dage formøblet sin podieplads på trods af flot opbakning fra Valgren, Cort, Higuita og resten af de pink powerhouses. Eksplosionen skete allerede onsdag, da han forsøgte at gå med Pogacar, Vingegaard og Carapaz på den brutale mur på Col Du Portet. You Can't Always Get What You Want.

Dagens helt store taber var - igen i dag - colombianer: Rigoberto Urán.
Dagens helt store taber var - igen i dag - colombianer: Rigoberto Urán. Foto: Tim de Waele / POOL
Vis mere


Dansker vakte opsigt
Den danske arbejdsmaskine Christopher Juul-Jensen var en af de tidlige til at gå i udbrud på torsdagens etape. Men kort inden en pointspurt vakte den 31-årige Team BikeExchange-rytter opsigt, da han lige pludselig stoppede helt og aldeles op på vejen. Du kan se videoen herunder. Manøvren var egentlig ganske enkel. Juul skulle vente på sin kaptajn Michael Matthews for at hjælpe ham i den kommende pointspurt. Efter onsdagens etape var danskeren også i centrum, da han hjalp en tilskadekommen fan. Chapeau, monsieur Juul-Jensen!

Dopingspøgelset lurer
Onsdag aften fik Tour de France sig et grimt gensyn med noget af det, INGEN i og omkring løbet vil associeres med: doping. 50 politibetjente ransagede Bahrain Victorious-mandskabets hotel i sydfranske Pau. Biler, busser og værelser blev rodet igennem, mens de franske myndigheder også gennemsøgte holdets computere. Anklagemyndigheden i Marseille har åbnet en sag mod Bahrain Victorious 3. juli på grund af mistanke om brud på dopingreglerne. Ransagningen, der angiveligt ikke førte til afgørende fund, var en del af efterforskningen.

Der svæver lige nu en dopingmistanke over Bahrain Victorious-holdet, som efterforskes af de franske myndigheder.
Der svæver lige nu en dopingmistanke over Bahrain Victorious-holdet, som efterforskes af de franske myndigheder. Foto: THOMAS SAMSON
Vis mere

Bjergenes betvinger
Engang for ikke længe siden var den polkaprikkede bjergtrøje en konkurrence for halvsløje franskmænd, der tog på evighedstogter og scorede billige point uden at være i nærheden af en etapesejr. Med et fiks greb i Tour-regelbogen fra ASOs side er de dage en saga blot. Sikke en konkurrence, vi har fået i år. Bjerggeder som Wout Poels, Mike Woods og Nairo Quintana har med selskab fra spradebassen Wout van Aert givet os en fantastisk konkurrence om den ærefulde trøje, som ville gøre selv Richard Virenque stolt. Derfor var der også noget smukt i at bjergenes absolutte betvinger – Tadej Pogacar – stjal sejren på det allersidste bjerg, Luz Ardiden. Prikkerne hører til på brystet af Tourens bedste klatrer.

Wout Poels kunne intet stille op mod mægtige Pogacar.
Wout Poels kunne intet stille op mod mægtige Pogacar. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere


1. Tadej Pogacar – UAE-Team Emirates
2. Jonas Vingegaard – Team Jumbo-Visma    + 0:02''
3. Richard Carapaz – Ineos Grenadiers    ''
4. Enric Mas – Movistar Team    + 0:13''
5. Dan Martin – Israel Start-Up Nation    + 0:24''
6. Sepp Kuss – Team Jumbo-Visma    + 0:30''
7. Sergio Higuita – EF Education-Nippo    + 0:33''
8. Ben O'Connor – AG2R Citroën    + 0:34''
9. Wilco Kelderman – Bora-Hansgrohe    ''
10. Alejandro Valverde – Movistar Team    + 0:40''