'Jeg kan se dine molekyler. Dit inderste indre.'

Sådan lyder det blandt andet i den populære The Minds of 99-sang 'Hurtige hænder'. Og lige præcis de linjer er også at finde på danske Mads Würtz' højre arm.

Den danske Tour de France-rytter har nemlig fået linjerne tatoveret, og det er der en helt særlig grund til.

»Det er mit yndlingscitat fra min yndlingssang, som jeg har sammen med min kæreste. Den er meget personlig for mig, og den betyder meget. Jeg får et smil på læben, hver gang jeg tænker på den. Så det er derfor, jeg fik den på kroppen,« afslører Katusha-rytteren, der danner par med Louise Dahl.

Mads Würtz Schmidt har i dette års Tour de France fået lov til at give sin tatovering en del skærmtid, da han allerede har været i udbrud hele tre gange.

Og selvom det har ikke har ført til etapesejre, så er han glad for, hvordan han har kørt.

»Jeg er rigtig godt tilfreds. Det har været et fedt løb indtil videre, og holdet har været tilfreds med min indsats. Jeg har slået mig lidt fast i løbet, og det er super fedt. Jeg er rigtig glad for mit løb.«

Men på trods af at han allerede nu kan glæde sig over sine præstationer, så er han langtfra færdig med at vise sig frem.

Foto: Claus Bonnerup
Vis mere

Faktisk har han udset til to etaper.

»Jeg giver den et skud på enkeltstarten på fredag, og så er der 17. etape til Gap. Det, tror jeg, er den sidste chance for at lave noget. Ellers ligner det de sikre sprinteretaper eller de store bjerge, hvor jeg ikke kan være med. Så der er få chancer tilbage, men jeg tager dem, når jeg har dem,« siger han.

Inden fredagens enkeltstart skal Tour de France-feltet først over et par bjerge, når rytterne rammer Pyrenæerne for første gang i år.

Her venter der en 201 kilometer langt etape med mål i Bagnères-de-Bigorre.