Lyt til artiklen

Caroline Wozniacki er indstillet til BT Guld for at have kæmpet sig tilbage til verdenstoppen. Hun vandt sæsonfinalen i Singapore, hvor de otte bedste i 2017 mødtes til det endelige opgør. Med finalesejren sluttede Wozniacki året som nummer tre i verden.

Den danske tennisspiller havde en storartet sæson. Her genfortæller hendes danske rådgiver, Mikkel Nissen, hvordan han oplevede hendes comeback til verdenstoppen og sejr i WTA Finals.

Sikke et år Caroline Wozniacki havde på tennisbanen. Således gjorde den danske tennisspiller comeback i den absolutte verdenstop, og den storartede sæson endte i triumf, da hun i den altafgørende dyst om det prestigefyldte WTA Finals-trofæ besejrede amerikaneren Venus Williams 6-4, 6-4.

Caroline Wozniackis danske rådgiver, Mikkel Nissen, var med på hele rejsen, og i denne snak fortæller han, at det ikke overrasker ham, at hun fra 1. januar til nu er avanceret fra 19.-til tredjepladsen i verden.

»Fra US Open 2016 er det spille- og resultatmæssigt kun gået fremad for hende. Så da 2017 begyndte, var vi i teamet omkring hende klar over, at der var en stor sæson i vente. Eneste bekymring var frygten for nye skader, og heldigvis undgik hun stort set disse,« siger Mikkel Nissen.

Alt i alt kvalificerede Caroline Wozniacki sig til otte finaler på WTA Touren, men man skulle helt hen til den syvende, før hun sikrede sig sæsonens første turneringssejr. Det skete i Tokyo. Og med masser af selvtillid i bagagen drog hun i slutningen af oktober til Singapore for at deltage ved WTA Finals.

»Lodtrækningen betød, at hun endte i samme pulje som blandt andre verdensranglisteetteren Simona Halep,« bemærker Mikkel Nissen.

Foto: WALLACE WOON
Vis mere

Det blev vel i teamet ikke betragtet som lodtrækningsheld?

»Når man har verdens otte bedste spillere i to grupper, findes der ikke en god lodtrækning. Hvis man skal gå hele vejen, skal man mere eller mindre besejre alle sammen. Så om man havner i den ene eller anden pulje, er for så vidt underordnet. Jeg tror bare, at hun tænkte, at hun ville tage én kamp ad gangen. Den anden pulje havde også været stærk, men det gav altså god selvtillid, at hun indledte turneringen med overbevisende sejre over Elina Svitolina (6-2, 6-0, red.) og Simon Halep (6-0, 6-2, red.).«

Hvordan havde hendes forberedelser til WTA Finals været?

»I optakten havde hun trukket sig ud af en WTA-turnering i Hong Kong med en albueskade. Det gav hende nogle dage til at falde ned og lade mentalt op samt få bugt med skaden. Set udefra virkede hun ved WTA Finals begyndelse både fokuseret, rolig og godt tilpas.«

Foto: WALLACE WOON
Vis mere

Hvordan oplevede du finalen mod Venus Williams?

»Caroline vinder første sæt 6-4 og kommer også godt fra land i andet sæt. Herefter tager Venus nogle chancer, Caroline bliver måske en smule nervøs, og så kommer forløsningen, da hun vinder matchbolden. Havde man for 20 år siden sagt, at en dansker i 2017 ville vinde WTA Finals, ville man formentlig have fået sat prædikatet 'en dygtig komiker' på sig. Men som hun spillede i Singapore, kan jeg ikke se, at der er nogen, der er bedre end hende i verden.«

Hvordan vurderer du resultatet?

»Af enkeltstående resultater er sejren ved WTA Finals hendes største sejr. Men det var altså helt historisk, da hun var nummer ét i verden to år i træk.«

Hvordan fejrede I sejren?

»Der var en god atmosfære efter kampen. Vi sad bare og hyggede os nogle timer i Players Lounge. Men det var ikke sådan, at der kom champagne på bordet. Det var jo en stor sejr for hende. Så egentlig følte alle i teamet sig efter finalen bare lettede og trætte, men også vanvittigt glade.«

Derfor fortjener jeg at vinde BT Guld...

»Jeg ønsker ikke at pege på mig selv eller opfordre folk til at stemme på mig,« lyder Carolines kortfattede svar til BT.

Caroline Wozniacki har tre gange før - i 2009, 2010 og 2011 - modtaget BT Guld.

»Prisen er meget speciel for mig. Jeg synes, den har en helt speciel status, fordi det er alle mine kolleger fra sportens verden, der stemmer. De ved, hvad der kræves for at levere en toppræstation,« sagde Caroline Wozniacki i et interview med BT i 2011.

Jeg ville pege på  som vinder af BT Guld...

Caroline Wonzniacki har bedt om, at hendes uddelte point ikke bliver offentliggjort. Årsag: Hun mener, at overvejelserne er meget personlige.

En anden grund til hendes anmodning om anonymitet kan skyldes, at hun som professionel tennisspiller konstant er på farten ved turneringer rundt om i verden. Eksempelvis så hun i årets løb flere kampe med kæresten David Lee i den bedste amerikanske basketballliga, NBA, end danske sportsbegivenheder.