Lyt til artiklen

Det 16-årige tennistalent Holger Rune er tilbage på sejrskurs.

Ved en 25.000-dollar-turnering i Tyrkiet vandt han 6-4, 6-4 over hjemmebaneyndlingen Marsel Ilhan, der tidligere har ligget nummer 77 på verdensranglisten i herresingle.

»Det er hans første singlesejr i år. Det er fedt, at der er hul igennem igen,« fortæller hans mor og manager Aneke Rune til B.T. efter kampen.

Her blev Holger Rune bakket op af sin søster, Alma Rune, der ellers skulle have gået model ved et modeshow i Milano.

»På grund af coronavirussen er der jo kaos i Norditalien i øjeblikket. Derfor sagde jeg til hende, at hun skulle tage herned til os i Tyrkiet. Den beslutning har hun det fint med. Det er i Milano i øjeblikket svært at indkøbe mad, da folk simpelthen har hamstret i supermarkederne. Nu må vi se, om hun tager retur for at udføre et job for Dolce & Gabbana. Jeg har sagt til hende, at vi lige skal se, hvordan situationen udvikler sig. Men det er ikke helt forkert at sige, at hun er flygtet fra Italien,« siger Aneke Rune.

Med mor og søster på plads på sidelinjen spillede Holger Rune onsdag formiddag en stor kamp mod Marsel Ilhan.

»Han var aggressiv på de rigtige tidspunkter,« siger Aneke Rune.

I morgen møder Holger Rune i andenrunde den 19-årige kroat Duje Ajdukovic, der sensationelt spillede sig videre ved at besejrede topseedede Cem Ilkel.

Holger Rune ved præmieoverrækkelsen efter at have vundet drengesinglefinalen ved French Open i Paris.
Holger Rune ved præmieoverrækkelsen efter at have vundet drengesinglefinalen ved French Open i Paris. Foto: Anne Parker
Vis mere

Tidligere i denne sæson har Holger Rune tabt i første runde ved turneringer i Ny Kaledonien, New Zealand, Uruguay og USA.

»Jeg tror, at vendepunktet er kommet nu. Det virker, som om Holger er blevet mentalt klar til at duellere mod seniorspillere efter han sidste år jo primært spillede mod juniorer. Stille og roligt er han i årets første par måneder blevet fortrolig på det højere niveau, han nu spiller på,« sagde Aneke Rune.

Efter turneringen i Tyrkiet er Holger Rune i næste uge tilbage i Danmark, når han i en Davis Cup-landskamp i Holbæk skal være med til at møde Puerto Rico.

Herefter gælder det to turneringer i Kroatien, inden han i slutningen af marts har fået et wildcard til en Challenger-turnering i den spanske by Marbella.