Sæsonen er sat på pause for de fleste atleter verden over, og det samme gælder for nogle af Danmarks største sportsnavne.

Herunder det 16-årige tennistalent Holger Rune, der sidste år vandt French Open for juniorer.

Stortalentet er i disse dage nødsaget til at træne på egen hånd på grund af coronavirussen, der lukker lande ned på stribe i øjeblikket.

Virussens udvikling påvirker danskeren, ligesom den gør med alle andre, men det unge stjerneskud har alligevel forsøgt at bruge sin kendte stemme til at komme med en opfordring på sin Instagram-profil. Du kan se opslaget nederst i artiklen.

Holger Rune under Davis Cup-kampen mod Puerto Rico.
Holger Rune under Davis Cup-kampen mod Puerto Rico. Foto: Claus Bech
Vis mere

'Lad os bekæmpe denne virus med med alt, vi kan. De fleste af os er ikke læger eller sygeplejersker, men vi kan hjælpe og kæmpe ved at agere ansvarsfuldt,' indleder han opslaget på det sociale medie.

Holger Rune skriver herefter videre i opslaget, at der lige nu er andre ting, der er vigtigere end ens egne interesser:

'Alt, hvad vi gør, har konsekvenser for andre i disse dage. Jeg elsker verden, friheden til at kunne rejse, forskelligheden hos mennesker og kulturforskelle, og jeg kan ikke vente med at rejse ud i verden igen. Men lige nu må vi tilsidesætte vores egne behov og tænke på hinanden.'

Det danske stortalent var for nylig i aktion for Danmark, da det danske herrelandshold besejrede Puerto Rico med 5-0 i Davis Cup.

Holger Rune vandt begge sine opgør i single, og resultatet betyder, at Danmark forbliver i World Group II. Næste gang, de danske tennisherrer skal i aktion, er efter planen i september, men det afhænger af virussens udvikling.

Professionelle tennisstjerner i hele verden kan nemlig se frem til en lang pause fra banerne, da mændenes ATP Tour og kvindernes WTA Tour begge er udsat til minimum 20. april på grund af frygten for coronavirus.