Han er kendt som tennissportens nok største bad boy.

Men lige nu får Nick Kyrgios – sammen med de øvrige australske tennisspillere – kæmpe ros verden over.

Det sker på baggrund af de voldsomme og frygtelige skovbrande, der lige nu raserer i Australien.

Fredag spillede og vandt Nick Kyrgios sin første kamp i 2020 ved ATP Cup i hjemlandet, Australien, og ved interviewet efterfølgende blev den 24-årige stjerne spurgt ind til det tiltag, han og landsholdskammeraterne har startet.

Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. Foto: PATRICK HAMILTON
Vis mere

Nick Kyrgios, Alex de Mineaur og John Millman besluttede sig for at donere mellem 200 og 250 australske dollar per es, de laver i turneringen, til ofrene for skovbrandene i Australien.

Det berørte ham meget at tale om efter sejren fredag.

»Jeg går ikke så meget op i den ros, vi får. Jeg mener bare, vi har muligheden og platformen til at gøre sådan noget. Og selvfølgelig er min hjemby Canberra, og vi har den mest giftige luft i verden lige nu, så det er ret sørgeligt,« sagde Nick Kyrgios, inden stemmen knækkede.

»Det er hårdt.« Se interviewet øverst i artiklen.

Siden da har flere besluttet sig for at donere penge til dem, der er berørt af skovbrandende i Australien, på baggrund af Kyrgios' og kammeraternes handling.

ATP Cup'en donerer således 100 dollar per es i tuneringen, og også australske cricketspillere donerer penge.

Desuden har verdens bedste tennisspiller på kvindesiden lige nu, Ashleigh Barty, valgt at donere samtlige sine præmiepenge fra den kommende WTA-turnering i Brisbane til dem, der er berørt af skovbrandene.

I Australien har der i store dele af landet været over 40 grader varmt, mens der enkelte steder er målt tæt på 50 graders varme. Mere end 1.500 hjem er brændt ned, og mindst 23 mennesker har mistet livet i hedebølgen.