'Det sidste år har været den hårdeste kamp i mit liv – og den fortsætter desværre'.

Sådan lyder det i et opslag på Instagram fra den rumænske tennisstjerne Simona Halep.

Tirsdag aften oplyste The International Tennis Integrity Agency (ITIA), at hun efter to dopinganklager har fået fire års karantæne.

'Jeg har dedikeret hele mit liv til den smukke sport, tennis. Jeg tager reglerne meget alvorligt og er stolt af, at jeg aldrig bevidst har brugt forbudte stoffer. Jeg nægter at acceptere deres beslutning om en karantæne på fire år,' skriver hun.

Den tidligere Wimbledon-vinder blev under sidste års US Open testet positiv for midlet Roxadustat, der er på Det Internationale Tennisforbunds dopingliste.

I dommen fra ITIA lyder det, at der har været tale om to forskellige situationer. Den første var efter US Open, og den anden omhandler nogle 'uregelmæssigheder' i Haleps blodpas, som tre eksperter har vurderet er på grund af doping. 

Simona Halep har flere gange kritiseret processen og den lange behandlingstid af sagen, der har holdt hende væk fra turneringerne.

'Mens jeg er taknemmelig for endelig at have en afgørelse efter det flere gange er blevet udskudt, og efter jeg har følt, jeg har været i skærsilden i et år, er jeg i chok og skuffet over deres beslutning,' skriver Halep. 

Hun slår endnu en gang fast, hvor meget hun går op i reglerne og fortæller, at hun i sin karriere har fået taget over 200 dopingprøver, der alle har været negative – lige indtil den 29. august 2022. 

Hun fortæller, at hun inden hard court-sæsonen det år ændrede lidt i sine kosttilskud, noget hun blev anbefalet af sit hold og fysioterapeut. Og i den forbindelse har hun indtaget det forbudte stof. 

'Jeg blev testet nærmest ugentligt efter min første positive test indtil starten af 2023, og alle var negative'. 

Halep hævder, at ITIA udelukkende har lyttet til de tre eksperter, der kun kiggede på hendes blodværdier, der 'har været i samme leje i mere end ti år på nær den 29. august'. 

Rumæneren fastholder, at hun har indtaget stoffet ved en fejl, og hun fortæller, at hun fortsat vil kæmpe for at rense sit navn, så hun kan komme tilbage på banen. 

Tennisstjernen har været midlertidigt suspenderet siden oktober 2022, og det bliver modregnet i dommen, hvilket betyder, at hun lige nu har karantæne til og med den 6. oktober 2026.