Lyt til artiklen

Man skal ikke ændre på noget, der fungerer!

Sådan er det i hvert fald hos den danske tennisstjerne Holger Rune, som de seneste to måneder har gennemgået en ekstrem forvandling.

Her har den blot 19-årige dansker taget et kvantespring på verdensranglisten, mens han har slået den ene top-10-spiller efter den anden.

Det er kun blevet til et enkelt nederlag siden starten af oktober, og det skyldes især én ting, som den danske superstjerne har fået tilført de seneste måneder.

Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vis mere

For den franske stjernetræner Patrick Mouratoglou har nemlig været tilknyttet Holger Rune siden oktober, og selvom aftalen i første omgang kun lød på et samarbejde resten af året, er den aftale netop blevet forlænget. I første omgang indtil slutningen af januar 2023.

Det bekræfter tenniskometens mor, Aneke Rune, over for B.T.

»Alle er glade, og teamet fungerer rigtig godt, så vi fortsætter de gode takter i Australien, fordi muligheden er der,« siger hun forud for næste måneds grand slam-turnering, Australian Open.

Den 52-årige franske træner har siden april trænet den rumænske tennisstjerne Simona Halep, men da hun i øjeblikket er suspenderet på grund af en igangværende dopingsag, har Patrick Mouratoglou i mellemtiden været tilknyttet Holger Rune sammen med danskerens mangeårige træner Lars Christensen siden oktober.

Stjernetræneren Patrick Mouratoglou (th.) har været tilknyttet Holger Rune de seneste par måneder.
Stjernetræneren Patrick Mouratoglou (th.) har været tilknyttet Holger Rune de seneste par måneder. Foto: JULIEN DE ROSA
Vis mere

Og da muligheden for at fortsætte samarbejdet efter årsskiftet pludselig opstod, var der da heller ikke nogen tvivl i Rune-lejren.

»Vores aftale med Patrick er, at han hjælper Holger og teamet med sin erfaring, så længe han har mulighed for det. Og det er vi enormt glade for. Vi har haft 2,5 måneder med turneringer og en enkelt træningsuge sammen. Nu kører vi en hel masse træning med hele teamet den kommende tid, og han er også med, når der spilles diverse træningsturneringer i december, inden hele teamet rejser videre til Australien 28. december,« lyder det fra Aneke Rune.

Patrick Mouratoglou og Holger Rune har kendt hinanden, siden danskeren blot var 13 år gammel. Efterfølgende har han været tilknyttet stjernetrænerens tennisakademi i Frankrig.

Franskmanden har gennem mange år været træner for superstjernen Serena Williams.

Holger Rune indtager i skrivende stund en 11.-plads på verdensranglisten.