Novak Djokovic har endnu engang fået afvist sit visum til Australien.

Det skyldes, at den australske immigrationsminister Alex Hawke har brugt sin personlige magt.

»I dag har jeg brugt min magt til at annullere det visum, Hr. Novak Djokovic har fået på den baggrund, at det var i offentlighedens interesse,« siger han i en officiel udtalelse.

Tidligere havde Novak Djokovic ellers fået medhold i, at hans visum var i orden og at han kunne krydse den australske grænse for at deltage i Australian Open.

Der har været meget snak om verdensetteren, der tidligere ikke har villet oplyse, om han var vaccineret mod coronavirus. Inden han rejste til Melbourne fortalte han i et opslag på de sociale medier, at han havde fået en 'medicinsk dispensation', der gav ham adgang til Australien.

Ved ankomsten blev han dog sendt direkte på et karantænehotel, og det kom efterfølgende frem gennem hans advokater, at han var smittet med coronavirus i december. Helt præcist fik han et positivt svar den 16.

»Op til denne beslutning har jeg gennemgået al information, jeg har fået fra myndighederne, grænsekontrollen og fra Djokovic selv,« siger Alex Hawke om serberen, der altså som det ser ud nu ikke kan deltage ved årets første grand slam.

En kilde har dog tidligere fortalt, at tennisspillerens juridiske team vil appellere beslutningen. Samtidig håber de så på, at det efterfølgende retsmøde vil kunne blive fremskyndet ved at minimere mængden af skriftlige dokumenter og beviser.

Deres håb er, at en endelig afgørelse skulle falde søndag, hvis det ender i endnu en retssag. På den måde vil Djokovic fortsat kunne deltage i Australian Open i næste uge, hvis han skulle gå hen og vinde over den australske regering for anden gang.

Der blev torsdag trukket lod til Australian Open, en lodtræning, der blev udsat en time. Mange troede, at årsagen var, at der ville komme en endelig afgørelse i forhold til serberen, men det skete ikke, og lodtrækningen blev fuldført med Djokovic på deltagerlisten.

Australian Open begynder – med eller uden Novak Djokovic – 17. januar.

Vælger han mod forventning at lade være med at appellere beslutningen, betyder det, at han straks skal forlade Australien. Står dommen ved magt, betyder det også, at serberen med al sandsynlighed ikke kan få et visum til Australien de næste tre år.

Andre læser også