Leylah Fernandez er klar til kvartfinalen efter først at have slået den forsvarende mester ud og nu Kerber.

Først var det Naomi Osaka, der noget overraskende blev sendt ud. Og den canadiske teenager Leylah Fernandez fortsætter de store præstationer ved US Open.

For søndag lokal tid lykkedes det for Fernandez at så den tidligere US Open-mester Angelique Kerber ud af turneringen.

Det skete i en gyser af en kamp på Louis Armstrong Stadium med cifrene 4-6, 7-6 (7-5), 6-2.

Leylah Fernandez kom ellers bagud med 2-4 i andet sæt, men så leverede hun noget af en fight, kæmpede sig tilbage og så gik det ellers kun en vej for den unge komet, der mandag fylder 18 år, og som ligger nummer 73 på verdensranglisten.

»Jeg var bare glad og havde det sjovt på banen. Jeg har arbejdet hårdt, siden jeg startede med at spille tennis, og siden jeg besluttede mig for at være professionel,« sagde hun efter kampen og fortsatte:

»Jeg forventede, at mit spil en dag ville slå igennem, og at jeg kunne stå på de store scener foran et stort publikum og vinde.«

Nu gælder det så kvartfinalen for den unge spiller, der her skal op imod Elina Svitolina.

Leylah Fernandez er født i Montreal, men familien flyttede til Florida, så hun kunne få gang i karrieren. Hendes far Gorge lærte ifølge BBC at spille tennis, så han kunne træne sin datter.

Noget, der kan siges at have givet pote, og i januar 2020 fik Fernandez sin debut på den store scene, da hun kvalificerede sig til Australian Open.