Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

'Jeg håber, at du og din familie dør.'

Det er nærmere reglen end undtagelsen, at den danske tenniskomet Holger Runes indbakke på de sociale medier er fyldt op med denne type beskeder, når han har tabt en kamp.

For som for så mange andre sportsstjerner er hadefulde kommentarer og dødstrusler hverdag på blandt andet Instagram for den blot 19-årige dansker, når han tager et kig på sin profil efter et nederlag.

Det fortæller han til B.T.

Foto: ANDREW BOYERS
Vis mere

»Beskederne kommer stort set hver gang, jeg taber en kamp. Så kommer der rigtig mange af dem fra alle de sindssyge haters. Og de er virkelig brutale,« forklarer han.

Det danske stortalent kan ofte ret hurtigt følge med i, hvordan han bliver bombarderet med hadbeskeder og grufulde kommentarer efter sine kampe.

Og det er ikke ligefrem småting, der bliver smidt af sted mod det unge stjerneskud.

»Det er ofte kommentarer som: 'Jeg vil dræbe din familie' og 'jeg håber, du får kræft', som der kommer væltende. Det er virkelig massivt, hvad folk kan finde på at skrive,« lyder det fra Holger Rune, inden han fortsætter:

»Jeg synes, det er så vildt at skrive sådan noget til folk. Det er sgu brutalt, men jeg kan ikke bruge tid på at tænke over det, for det er jo bare folk, der er pissesure over at have tabt penge eller sådan noget.«

Den unge tennisstjerne lader sig da heller ikke påvirke af de hadefulde kommentarer, som der bliver rettet mod ham på de sociale medier.

»Det går mig ikke på, for jeg lever lidt i min egen verden. Jeg kan alligevel ikke styre, hvad folk skriver, så det gider jeg ikke at bruge tid på,« lyder det.

Og netop derfor er det da også kun de positive henvendelser, som Holger Rune vælger at fokusere på.

Foto: Michel Euler
Vis mere

Og dem er der også rigeligt af, fortæller han:

»Jeg har så mange fans rundt omkring, der støtter mig, og det er dem, jeg fokuserer på. De vil mig det bedste, heldigvis. Det sætter jeg pris på.«

Holger Rune er langtfra den eneste danske tennisspiller, der har oplevet at blive udsat for hadbeskeder på nettet.

Også Clara Tauson har tidligere fortalt, hvordan hendes indbakke er rødglødende efter en tabt kamp. Det kan du læse mere om HER.

Holger Rune skal forsøge at følge op på sit eventyr ved French Open, når han om ganske kort tid tager hul på den prestigefyldte grand slam-turnering Wimbledon, der starter på mandag.

Andre læser også