Ung, smuk, rig og berømt. Caroline Wozniacki er det hele, og så hænger det meste af det endda sammen.

Den 27-årige tennisstjerne har i mere end ti år skrabet millioner af kroner ind på den bankkonto, der nok har hjemme i Monaco, hvor hun flyttede til allerede i 2007. Og det gør hende til den absolut rigeste danske sportsudøver lige nu med en samlet indtjening på 589 millioner kroner. Ja, mere end en halv milliard. (I bunden af artiklen kan du se, hvad hun har brugt nogle af sine millioner på)

Det kan da godt være, at hun ikke længere er ung i tennis-sammenhæng, men det smukke ydre og berømmelsen har i den grad bidraget til, at Caroline Wozniacki er halvvejs mod milliarden.

»Det betyder meget at bygge sin værdi og sit brand op. Det kan være små ting. Når Caroline Wozniacki for eksempel løber New York Marathon, hænger ud med Serena Williams eller har en kendis-kæreste, så er alle de ting elementer, der er med til at bygge hendes brand op,« siger Thomas Badura, der er sponsorekspert og direktør i Sponsorpeople.

For mens små 169 millioner kroner er hentet ind som en direkte konsekvens af Caroline Wozniackis succes på tennisbanen, der indebærer en lang periode som verdensetter samt 27 turneringssejre, så kommer størstedelen af formuen fra alt det, Wozniacki foretager sig uden for banen.

I 2009 tog det fart, da Caroline Wozniacki smashede sig ind i top 10 i verden, og de danske sponsorer i stedet blev til internationale brands som Rolex, Compeed og Yonex. Siden da har aftalerne vokset sig større og større i takt med, at brandet ‘Miss Sunshine’ skinnede kraftigere og kraftigere. Og således har Caroline Wozniacki tjent i omegnen af 420 millioner kroner udelukkende på det kommercielle. Hun vil stadig tjene store penge på sponsorer de næste år, men hvis hun vil helt op på Maria Sharapova eller Serena Williams' niveau, mangler der én ting.

»Jeg tror, at Wozniacki er ved at nå sit maksimum rent kommercielt. Det, der kunne give noget ekstra, ville være, hvis hun vandt en Grand Slam i 2018. Det ville være det, der skulle til, hvis hun skulle tage det næste skridt. Jeg er også meget sikker på, at hun har en bonusaftale med Adidas, hvis hun skulle vinde en Grand Slam,« siger Thomas Badura.

Hun kommer aldrig til at mangle noget, og det gør hendes børn heller ikke, som hun tidligere har sagt, men Caroline Wozniacki spenderer ikke millionerne på hvad som helst. Tværtimod. For det sunde forhold til penge fik hun allerede tidligt med fra far Piotr Wozniacki.

Det fortalte hun i 2016 i et brev til sig selv som ung.

»Når du som ung kvinde sætter dig ned med ham (far Piotr Wozniacki, red.) for at tale om din økonomiske fremtid, og du fortæller ham, at du altid har været fascineret af fast ejendom, vil det være musik i hans ører,« sagde Caroline Wozniacki til Players Tribune.

I TOPPEN AF VIDEOEN KAN DU SE CAROLINE WOZNIACKI TIL ET SPONSOREVENT I DANMARK.

Det har da også især været lejligheder, som Caroline Wozniacki har investeret sine penge i. I New York, i Monaco, på Fisher Island ved Miami og i Warszawa. Mere end 65 millioner kroner har Wozniacki brugt på fast ejendom, og det ville hun gøre igen.

»Far vil forstå det, og fordi han altid har advaret dig mod højrisiko-investeringer, vil han være glad for at høre om din interesse i noget mere sikkert,« sagde hun til Players Tribune og fortsatte.

»Så der vil ikke være nogen mega-yacht i din fremtid. Ingen jetpack. Ingen Fabergé-æg. Men det bliver ikke så skidt, som det lyder. Faktisk vil jeg gøre noget for dig her. Hvis du lover at tage det roligt med alle de håndtasker, vil jeg tillade dig en - én! - Ferrari. Den røde. Ikke seks. Og ikke en original Rothko eller nogen sejlbåde. Ingen tilfældige dyre ting.«

Det kunne hun ellers sagtens. Caroline Wozniacki kunne godt købe en enkelt jetpack. Men hun skulle nok vente med at teste den til efter karrieren.

Wozniackis største investeringer:

46 millioner kroner:

Midt på Manhattan i New York skulle Caroline Wozniacki bo, så i 2011 valgte familien at skyde 46 millioner kroner i to lejligheder tæt på Union Square. De to toværelses lejligheder blev købt i et relativt nyistandsat kompleks med smuk glasfacade samt indendørs pool, spa og motionscenter. Se billeder indefra af bygningen her.

9,4 millioner kroner:

Lige syd for Miami Beach ligger Fisher Island, og det var her, Caroline Wozniacki i 2014 købte en stor treværelses lejlighed. 172 m2 luksus er der at boltre sig på, og skulle man have lyst til at leve som Wozniacki, har man faktisk muligheden for det. I slutningen af marts kunne Miami Herald fortælle, at Wozniackis lejlighed var til leje for 100.000 kroner om måneden - ja, et hundrede tusind kroner. Men så får man altså også en renoveret lejlighed med vinduer, der kan stå imod orkansæsonen i Florida. Ifølge avisen har lejligheden nærmest stået ubeboet i to år, da Wozniacki købte den for at bo tættere på ekskæresten Rory McIlroy, og derfor nærmest ikke har brugt den siden bruddet.

8 millioner kroner:

Caroline Wozniacki har et nært forhold til forældrenes hjemland Polen, og derfor investerede familien i 2012 i en stor penthouselejlighed i den polske hovedstad Warszawa. 218 m2 kan familien Wozniacki boltre sig på, når de er i Warszawa, for selv om planen oprindeligt var at leje lejligheden ud til rigmænd, bliver den oftest brugt af far, Piotr, og mor, Anna. Lejligheden er dekoreret med Caroline Wozniackis personlige effekter – heriblandt en specialbygget Lauge Jensen-motorcykel. Se billeder af lejligheden her.

Hjemmet - lejet lejlighed:

Caroline Wozniackis første hjem uden for Danmark blev Monaco, som hun flyttede til allerede som 17-årig i 2007. Her bor hun på Avenue Princess Grace i Columbia Palace, der fungerer som et stort kollektiv for rige og berømte, og Wozniacki er nabo til tenniskollegaen Novak Djokovic. Familien bruger stadig den 60-70 m2 store lejlighed, der har to soveværelser og to badeværelser.

Kilder: Therealdeal.com, Wall Street Journal, Financial Times