Bekymringen er stor, når det kommer til Peng Shuai. For hvor er den 35-årige kineser?

Tennisstjernen og den tidligere verdensetter i kvindedouble anklagede i starten af november en kinesisk toppolitiker for seksuelt overgreb, og siden har ingen hørt fra hende.

Noget, der tydeligvis bekymrer rundtomkring i tennisverdenen, der savner at få et klart svar på, om hun er okay.

'Ja, de anklager er meget foruroligende. Jeg har kendt Peng, siden hun var 14. Vi skal alle være bekymrede. Det er alvorligt. Hvor er hun? Er hun i sikkerhed? Al information ville være skønt,' skriver den tidligere tennisstjerne Chris Evert på Twitter.

En udmelding, der kommer i kølvandet på, at WTA udtalte sig søndag aften, og samtidig er hashtagget '#WhereIsPengShuai' begyndt at florere.

»De seneste begivenheder i Kina omkring WTA-spilleren Peng Shuai er en stor bekymring. Peng Shuai og andre kvinder fortjener at blive hørt, ikke censureret. Hendes anklage omkring et seksuelt overgreb begået af en tidligere kinesisk leder fortjener at blive behandlet med alvor,« sagde WTA-formand Steve Simon til forbundets hjemmeside søndag.

Opdateringen har fået mange mennesker til at udtrykke stor bekymring for Peng Shuai, der ikke er blevet set siden sin udmelding, der omhandler den tidligere vicepremierminister i Kina Zhang Gaoli. En hændelse, der ifølge Peng fandt sted for tre år siden, og som hun beskrev i et opslag, der kort tid efter blev slettet, men som CNN nåede at se.

  • 'Så, hvor er hun? Med jeres magt og muligheder, burde I så ikke gøre mere end bare snakke, ligesom os andre?'
  • 'Hvad med at bruge Peng Shuai på jeres 'shero'-banner på de sociale medier? Det ser ud til, man vil slette hendes stemme, det hun har opnået, måske endda komme af med hende – vær sød at forhindre det på alle mulige måder.'
  • 'Indtil hun er fundet, bør WTA boykotte alle begivenheder i Kina.'
  • 'Jeg håber, hun er okay, og beder til, hun er i sikkerhed.'

Sådan lyder blot et udpluk af de mange reaktioner på de sociale medier om Peng Shuai, der i 2013 vandt Wimbledon i kvindedouble, inden hun året efter triumferede ved French Open.

Og selvom hun fik sine største triumfer i double, gjorde hun sig i den grad også bemærket i single. Her nåede hun sin højeste placering på verdensranglisten som nummer 14 i 2011 og gik hele vejen til semifinalen i 2014-udgaven af US Open.

I det slettede opslag beskrev Peng Shuai, hvordan toppolitikeren tog hende med til sit hus og 'tvang hende til at have et forhold', ligesom hun understregede, hun ikke gav samtykke til at have sex med ham den dag.

Det er ikke første gang, Kina er blevet ramt af en MeToo-skandale, men man mener, Peng Shuai er den første, der er stået frem og har involveret et højtstående medlem af den kinesiske kommunistiske regering.

Zhang Gaoli har endnu ikke kommenteret på anklagerne.