P-piller, insektbid og børneorm. Det er blot nogle af ’problemer’, som vi danskere kontakter lægevagten med. Men for mange af os er for hurtige til at taste nummeret til lægevagten, mener Region Midtjylland.

Regionen sætter derfor nu gang i en ny kampagne for at mindske de unødvendige opkald. Faktisk er det mindst hvert femte opkald til lægevagten i Region Midtjylland, der skulle have været stilet den praktiserende læge.

»Det er jo et problem, fordi så kan de syge ikke komme igennem til vagtlægen,« siger læge og medlem af lægevagtsudvalget i regionen, Poul Kraghede, til DR.

På Fyn og i Syd- og Sønderjylland er det også et problem. Her viste en opgørelse fra Region Syddanmark tidligere på året, at en tredjedel af borgerne kan vente med at ringe til vagtlægen. Flere af opkaldene er fra folk, der står og mangler en ny recept på f.eks. p-piller eller blodtryksmedicin.

For at komme de unødvendige opkald til livs mener Poul Kraghede, at vagtlægerne skal afvise patienterne, med mindre der er tale om livsnødvendig medicin.