Hun har vundet mange danske mesterskaber, bronze ved VM og var med ved OL i Rio i 2016. Men klumpen i maven blev til sidst for stor, og derfor har Sarah Bro sagt stop.

»Grunden til, at jeg bliver rørt, er fordi, at jeg synes, det er smadderærgerligt, at det skal være på den måde, fordi jeg elskede jo at svømme,« siger hun med tårerne trillende.

Den danske svømmer har valgt at sige farvel til den sport, hun ellers elsker højt. Det fortæller hun til TV 2 Echo.

»Der hvor det ændrede sig var, da jeg gjorde svømning til noget, som det ikke burde være. Og jeg tror, jeg selv havde fået kreeret det her forventningspres. Og i lang tid følte jeg bare, at hvis jeg nu bare gør det, kan jeg stadig gøre det, jeg gerne vil. Men det kan man ikke i svømning. Det er en hjertesag. Man skal elske det. Så kom der et kæmpe crash i 2018,« fortæller en tydeligt berørt Sarah Bro til TV 2 Echo.

Hun valgte at rejse til Los Angeles, hvor hun stadig skulle svømmetræne.

Hun var glad for at være der og mødte nogle dejlige mennesker. Men den var der stadig. Klumpen nede i maven.

Og til sidst mærkede hun efter og lyttede til sig selv for at finde ud af, hvad hun egentlig gerne ville.

Sarah Bro fortæller, at det blev en opringning fra agenten Nina, som spillede en stor rolle i hendes beslutning.

Sarah Bro stopper som svømmer.
Sarah Bro stopper som svømmer. Foto: Patrick B. Kraemer
Vis mere

I den anden ende af røret kunne agenten fortælle, at der lå et job-tilbud til 24-årige Sarah Bro som vært på OL i Tokyo.

Noget, hun endte med at sige 'ja tak' til, hvilket hun også tidligere har fortalt om til B.T.

»Det her var en stor mulighed for mig, og jeg synes, det var så attraktivt og spændende. Og det var en ny udfordring, som jeg var meget taknemmelig for at få. Derfor sagde jeg ja. Så det er det, jeg fokuserer på lige nu,« fortalte Sarah Bro tilbage i marts om den nye tjans hos Discovery Networks.

Dengang fortalte hun også, at motivationen i forhold til svømningen var dalende.

»Jeg har skullet omstille mig på, hvad mine mål skulle være for den her sæson, fordi jeg ikke skal kvalificere mig til OL til sommer, som jeg ellers trænede hen imod. I stedet skal jeg fokusere på udfordringen, det bliver at være vært,« fortalte Sarah Bro.

OL i Tokyo skulle have været afholdt fra 24. juli til 9. august i år, men på grund af coronavirus er det rykket til næste sommer.