Rikke Møller Pedersen ser frem til at skabe bindeled mellem sportens verden og befolkningen.

»Jeg kunne næsten ikke tænke mig noget bedre end at få lov at kommunikere direkte til befolkningen.«

Ordene kommer fra den tidligere topsvømmer Rikke Møller Pedersen, der onsdag blev præsenteret som ny vært på TV2 Sport med begyndelse 1. juni.

»Jeg har jo selv været længe i sporten. Derfor har jeg også set, hvordan op- og nedturene bliver skildret i medierne og videre ud til folk,« fortæller Rikke Møller Pedersen til B.T. og fortsætter:

Rikke Møller Pedersen indstillede sin svømmekarriere i begyndelsen i 2019.
Rikke Møller Pedersen indstillede sin svømmekarriere i begyndelsen i 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Og det er det, sport kan. Sport er følelser og engagement, hvilket jeg håber, folk kommer til at opleve endnu mere af,« siger Rikke Møller Pedersen og tilføjer:

»Jeg kan i hvert fald sige, at jeg har et stort engagement. Forhåbentlig bliver jeg god til det her, men jeg ved også, at man ikke bare bliver god på en dag.«

Jobtilbudet kom ind ad brevsprækken til Rikke Møller Pedersen for et par måneder siden, og Rikke Møller Pedersen erkender da også, at hun måtte tygge på tilbuddet.

»Jeg var selvfølgelig vildt glad og overrasket. Men jeg ville også gerne føle, at jeg kunne bidrage med noget og samtidig føle, jeg kunne blive god til det. For jeg er en person, der går 100 procent ind i tingene. Men det føler jeg heldigvis nu.«

Rikke Møller var med til at vinde OL-bronze i holdmedley i 2016.
Rikke Møller var med til at vinde OL-bronze i holdmedley i 2016. Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Det er første gang, Rikke Møller Pedersen kommer til at beskæftige sig med mediebranchen. I hvert fald på medieholdet, om man vil. Men det er ikke noget, Rikke Møller Pedersen ser noget problem ved.

»Det handler om at få fortalt en historie. En historie, der er spiselig. Det handler om at få skabt en interesse, som i sidste ende er til gode for sporten. Og det er der, jeg ser en kæmpe opgave og et stort ansvar at få gjort det rigtigt, så befolkningen kan kigge på atleterne med spændte og engagerede øjne.«

Til gengæld mangler Rikke Møller Pedersen ikke noget, når det kommer til sit svømme-cv.  Hele 27 internationale medaljer har hun vundet i sin karriere, hvor hun både har været ved EM, VM og OL. Hun har desuden verdensrekorden på 200 meter bryst.

Den blev sat ved VM i 2013, og der er ikke nogen, der har formået at slå den siden.