2019 har været lidt af en omvæltning for Rikke Møller Pedersen, der har skiftet svømmebassinet ud med en rolle som tv-vært.

Nu er hun i et par måneder tonet frem på skærmen hjemme i de danske stuer, men faktisk troede hun slet ikke på det, da hun fik opkaldet fra TV2 Sport.

Det fortæller hun i et interview til Billed-Bladet.

»Jeg troede slet ikke, det var muligt for mig. Jeg har en tendens til at snakke og snakke og vrøvle og bare være mig. Så lige da de ringede, tænkte jeg: 'Hvorfor ringer I til mig? Jeg er ikke pæn nok, og jeg kan ikke passe ind. Er der plads til én som mig?' Tanker, som man jo tænker – måske specielt som pige,« fortæller svømmedarlingen.

De danske stafetkvinder fra OL i Rio. Fra venstre: Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume.
De danske stafetkvinder fra OL i Rio. Fra venstre: Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume. Foto: DOMINIC EBENBICHLER
Vis mere

Men de tanker er nu lagt væk hos 30-årige Rikke Møller Pedersen, der har fundet sig tilrette med tjansen i værtsstolen.

Specielt fordi hun nu føler sig mere fri, end hun længe har gjort.

»Det her job har virkelig grebet min opmærksomhed. Jeg nyder min fritid, og at jeg kan gøre, lige hvad der passer mig. Jeg skal ikke tage højde for, om jeg går i de rigtige sko, og om jeg går tidligt nok i seng eller spiser det rigtige. Jeg har fået virkelig meget frihed, og det er jeg nok blevet lidt afhængig af.«

Den tidligere danske svømmestjerne stoppede karrieren i midten af januar, men har stadigvæk verdensrekorden i 200 meter brystsvømning.

Her åbnede hun op for, hvad der lå til grund for beslutningen om at sige stop.

»Jeg har tænkt og følt efter, og jeg kom frem til, at jeg ikke har mere at give i min egen sportslige karriere. Det er svært at føle, at jeg skal blive ved med at give mere. Jeg får følelsen af, at jeg godt kan blive utilstrækkelig,« sagde hun dengang.

Rikke Møller Pedersen er fortsat indehaver af verdensrekorden i 200 meter brystsvømning.

Ud over et hav af guldmedaljer ved både EM og VM var hun også en del af den danske kvartet, der vandt bronze i 4 x 100 medley ved OL i Rio de Janeiro i 2016.