Hun har længe vidst, hvornår det hele slutter.

For senest til sommerens OL i Tokyo siger Jeanette Ottesen farvel og tak til det liv, hun har kendt i så mange år.

Farvel til svømmebassinet, rampelyset og de heppende mennesker på sidelinjen. Og at det bliver en omvæltning, ved hun godt. Det fortæller den danske svømmestjerne i et interview med Femina.

Jeanette Ottesen lægger ikke skjul på, at det bliver svært, men hun glæder sig også til de mange andre ting, der venter hende i fremtiden.

Jeanette Ottesen var med til at vinde OL-bronze i holdmedley i Rio i 2016.
Jeanette Ottesen var med til at vinde OL-bronze i holdmedley i Rio i 2016. Foto: DOMINIC EBENBICHLER
Vis mere

»Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg kommer til at få en identitetskrise. Men jeg er så bevidst om, at det kommer til at ske, at hvis det ikke sker, er jeg bare heldig. Jeg kommer til at skulle have noget hjælp. Det ved jeg. Men jeg må bare deale med det, når jeg når dertil,« siger den 33-årige svømmer.

Egentlig var det planen, at hun ville stoppe efter EM i december på 2017. Et stævne, der var på hjemmebane, og som skulle være det helt store punktum.

Men i juli 2017 offentliggjorde hun, at hun sammen med manden, Marco Laughran, ventede barn, og derfor valgte hun at udskyde sit karrierestop.

Siden blev OL i 2020 den begivenhed, der skulle være den store finale, og da det blev udsat på grund af coronapandemien, tog hun det blot som endnu et år til at forberede sig i.

Jeanette Ottesen og manden, Marco Loughran.
Jeanette Ottesen og manden, Marco Loughran. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Jeanette Ottesen mangler dog stadig at kvalificere sig til sommerens lege i Tokyo, og sidste chance er ved EM i Budapest, der finder sted i maj.

Hun har tidligere i en story på Instagram givet udtryk for, at skulle det ikke lykkes til EM, er hun stadig glad for at kunne slutte sin karriere på den internationale scene uanset hvad.

Hun er Team Danmarks mest vindende atlet nogensinde med 52 medaljer og deltog ved OL allerede som 16-årig i Athen i 2004. Siden vandt hun en bronzemedalje i 2016 i 4 x 100 medley med Pernille Blume, Mie Nielsen og Rikke Møller Pedersen.

Ved siden af svømningen og at være mor arbejder Jeanette Ottesen desuden også på en selvbiografi, afslørede hun i slutningen af april.