Jeanette Ottesens nye selvbiografi har fået massiv omtale den seneste uge.

Det skyldes først og fremmest den voldsomme kritik, der har været rettet mod den tidligere svømmer og den beskrivelse af mobning, som hun og andre udsatte kollegaen Lotte Friis for, mens de begge var aktive og en del af det nationale træningscenter.

I samme afsnit fortæller Ottesen, hvordan hun efterfølgende aktivt har arbejdet for at mindske mobning:

»I dag er jeg ambassadør for en anti-mobbeorganisation, og jeg kan slet ikke tænke en værre tanke, end at min datter Billie-Mai bliver mobbet,« skriver hun i bogen.

Men nu viser det sig, at 'MOT' slet ikke er en anti-mobbeorganisation, og at Ottesen heller ikke længere er ambassadør for dem. Det kan DR Detektor fortælle.

»Nej, det er det ikke (en anti-mobbeorganisation, red.). Når vi skal beskrive 'MOT', så siger vi, at vi er et træningsprogram til unge. Vi er en trivselsfremmende organisation, der arbejder med unge. Men jeg kan godt forstå, at folk misforstår det engang imellem,« siger administrerende direktør, Stine Grøn, til Detektor.

Hun afviser samtidig, at Jeanette Ottesen nogensinde har lavet anti-mobningsarbejde for organisationen.

Detektor har efterfølgende været i kontakt med både Ottesens agent og bogens forlag, Gyldendal. De oplyser begge, at der er tale om en redaktionel fejl.

Lotte Friis og Jeanette Ottesen.
Lotte Friis og Jeanette Ottesen. Foto: Katrine Emilie Andersen
Vis mere

Forlagschef Michael Jannerup oplyser, at man derfor vil korrigere passagen 'i senere oplag af bogen'.

I bogen får Jeanette Ottesen blandt andet beskrevet, hvordan Lotte Friis var et 'klassisk mobbeoffer', og hun fortalte også, at Friis ikke sagde fra. Den del undskyldte svømmestjernen for i et opslag på sin Instagram-profil onsdag.

'Jeg ved nu, at mobning trives godt, når fællesskabet bakker op om det. Jeg ved også, at det er en udbredt misforståelse, at den, der bliver udsat for mobning, selv 'kan gøre for det' og 'skal lære at sige fra. Den misforståelse er jeg også kommet til at give næring i min bog. Det er en stor fejl,' skrev hun blandt andet.

B.T. har været i kontakt med Lotte Friis efter Jeanette Ottesens seneste undskyldning. Hun oplyser, at hun ikke ønsker at udtale sig yderligere.

Du kan høre hele DR Detektors udsendelse lige her.