Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Pernille Blumes Bali-eventyr er forbi.

Forhåbentlig rammer de danske svømmebaner ikke som en kold spand klorvand, men nærmere som en forfriskning efter det nødvendige afbræk, som svømmestjernen tog, efter hun meldte sig mentalt og fysisk drænet efter nogle hårde år i vandet og på 'Vild med Dans'-gulvet.

Det krævede en fuld genopladning af batterierne, og det kom til udtryk i Sydøstasien, hvor yoga blev hendes kilde til energi. Men nu har hun rejst sig fra lotusstillingen og er vendt tilbage til hjemlandet.

Ifølge landstræner Stefan Hansen skal hun lige have lidt tid, men kan snart vende tilbage til svømmetræning. Han fastholder, at de har det lange lys på, når de ser på Blumes fremtid og nævner OL i 2024.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Det var nødvendigt at holde et break denne sommer, og så har jeg en klar forventning om, at vi kommer til at se god svømning fra Pernilles side. Ideen er ikke, at hun skal have et træningsmæssigt break hele sommeren, for man kan jo sagtens træne, selvom man ikke skal til OL eller EM.«

Landstræneren rejser tirsdag til VM i Budapest, der afvikles fra på lørdag, så han når ikke at mødes med Blume.

»Hendes krop skal trænes op igen, og det er en kæmpe styrke, at hun kan gøre det uden stress og jag,« siger han og åbner døren på klem for comeback ved et stort mesterskab senere på året.

»Der er jo VM på kortbane i Australien til vinter. Nu ser vi, hvordan kroppen reagerer på opstarten, og så tager vi det et skridt ad gangen.«

Foto: ATTILA KISBENEDEK
Vis mere

Blumes navn glimrer ved sit fravær på den nuværende VM-liste, men Danmark må også undvære Anton Ørskov Ipsen, der er nødt til at bruge kræfterne på et benhårdt studie på top-universitetet MIT i USA.

Sølle fem danske svømmere rejser til VM på langbane: Emilie Beckmann, Helena Rosendahl Bach, Julie Kepp Jensen, Rasmus Nickelsen og Signe Bro.

»Det er super ærgerligt, at det er så lille et hold, men nu handler det om dette VM. De, der sendes af sted, skal have det bedste ud af det, og så er der helt åbenlyst noget, vi skal arbejde på for at få en større holdstørrelse,« siger han og fortæller, at de bevidst har fravalgt at fylde holdet op bare for at gøre det.

»Der er ikke blevet givet nogen gaver,« siger han og medgiver, at dansk svømning står i generationsskifte.

Det lille hold står i skærende kontrast til 2019, hvor hele 12 danske håb drog af sted mod Sydkorea for at forsvare nationens ære. Dengang blev det lige ved og næsten i flere tilfælde, blandt andet var Pernille Blume meget tæt på en bronzemedalje, mens både Jeanette Ottesen og Alexander Aslak Nørgaard nåede finaleheat.

Den lille 2022-gruppe jagter semifinale- og finalepladser.

»Medaljer ligger desværre ikke til højrebenet denne gang,« siger landstræneren.

Blume er blevet støttet hele vejen igennem forløbet, hvor hun har trukket stikket – læs mere her

Andre læser også