FC Nordjællands 19-årige offensivspiller Andreas Skov Olsen klarede mandag lægetjekket i den italienske klub Bologna.

Men trods det er det langtfra sikkert, at han i sommerens transfervindue skifter fra Superligaen til Serie A.

»Han er gået i tænkeboks,« fortæller hans far, Thomas Olsen, til B.T. og tilføjer:

»Han er jo ikke så gammel og kommer fra lille trygge Farum, så situationen er nu, at han bruger tid på, at finde ud af, hvad kontraktudkastet indeholder, og et muligt udlandseventyr indebærer.«

Andreas Skov Olsen under U-21 landsholdets pressemøde i Udine, fredag den 21 juni 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Andreas Skov Olsen under U-21 landsholdets pressemøde i Udine, fredag den 21 juni 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Thomas Olsen lægger ikke skjul på, at sønnen er en eftertænksom type.

»Havde jeg i samme alder fået et lignende tilbud, havde jeg formentlig slået til øjeblikkeligt. Men Andreas er en forsigtig dreng. Jeg forstår udmærket hans betænkeligheder. Det er en stor beslutning, og han har det jo fint i FC Nordsjælland. Der er mange, der har gode råd til ham, om hvad han skal eller ikke skal. Det er han heldigvis meget god til selv at styre. Nu lytter han til sin mavefornemmelse og ser, hvordan situationen udvikler sig,« siger Thomas Olsen.

Sammen med agenten Michael Bolvig var han med Andreas Skov Olsen i Bologna.

»Jeg tog et par fridage fra jobbet, da jeg godt lige ville se, hvordan sådan noget foregår. Og det er også fint, at han har nogle at tale med, når der skal tages en beslutning,« siger Thomas Olsen.

Ifølge Andreas Skov Olsens far har ledelsen i Bologna ikke sat dato på, hvornår han skal have besluttet sig.

»Men det er klart, at han nok skal give en tilbagemelding i indeværende transfervindue. Det er altid godt at have været nede at se forholdene an i Bologna. Det var han ikke kommet, hvis klubberne indbyrdes ikke havde været enige. Sådan fungerer fodboldsystemet, og så er der nogle, der åbenbart mener, at næste skridt er en kontraktforlængelse,« siger Thomas Olsen.

B.T. ville gerne have haft Andreas Skov Olsens udlægning af historien.

»Dette er ikke muligt, og jeg kan ikke forestille mig andet end, at han vil sige 'ingen kommentar'. For at sige det mildt er han godt og grundigt i tænkeboks,« siger Thomas Olsen.

Danmarks Andreas Skov Olsen under U-21 landsholdets træning i Udine, fredag den 21 juni 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)
Danmarks Andreas Skov Olsen under U-21 landsholdets træning i Udine, fredag den 21 juni 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Han lægger ikke skjul på, at Bologna har sat alle sejl til for at få den danske U21-landsholdsspillers signatur på en fem-årig aftale.

»De håber, at tingene falder på plads, men de er godt klar over, at det nogle gange kikser,« siger Thomas Olsen.

Prisen på den eftertragtede danske teenager, som har et år tilbage af sin kontrakt med FCN, lyder ifølge det italienske transfer-site Gianluca Di Marzio på 37,5 millioner kroner.

Den store lokale Bologna-avis Corriere Di Bologna skriver, at transfersummen er en anelse højere, cirka 45 millioner kroner.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Den 19-årige dansker, som i den forgangne sæson fik sit store superligagennembrud med 22 mål, kan ifølge Bologna-avisen se frem til en årsløn på knap seks millioner kroner.

»Nu må vi se, hvad det ender med. Overordnet set er økonomien ikke det væsentlige. Herhjemme har han sin lille Peugeot 208 at køre i. Det er han glad for, og hvis det skal fortsætte sådan, vil han også være glad for det. For Andreas er det vigtigt, at der er en plan for ham, og at han får spilletid. Han ønsker som 19-årig ikke bare at indkassere en god hyre,« siger Thomas Olsen.

Og hvad ender historien så med?

»Det tør jeg ikke komme med et bud på. Vi er stort stort set lige landet i Danmark fra turen til Italien og skal lige have evalueret på tingene,« siger Thomas Olsen.