I sidste uge offentliggjorde den portugisiske storklub Sporting, der udklækkede en vis Cristiano Ronaldo, at klubben har skrevet kontrakt med den 16-årige Nyborg-spiller Magnus Gaunsbæk.

Den unge stopper har taget springet til udlandet i stedet for at få kontrakt med det fynske fodboldflagskib OB.

Det er ellers OBs målsætning at samle de største fynske talenter og give dem en blå/hvidstribet trøje.

Men Gaunsbæk kommer altså til at iklæde sig en grøn/hvidstribet trøje – endda med horisontale striber i stedet for OBs vertikale.

Og det ærgrer OBs akademichef Tonny Hermansen.

»Jeg er altid ærgerlig, når fynske spillere ikke kommer til OB, når de har niveau til det. Men jeg har respekt for, at han vælger at udleve sin drøm ved at tage til Portugal,« siger Tonny Hermansen til B.T.

»Det er selvfølgelig lettere at acceptere, når han tager til udlandet, end hvis han havde valgt en anden dansk klub,« tilføjer han.

Magnus Gaunsbæks far Henrik fortalte tidligere på ugen til Tipsbladet, at OB ringede hver tredje måned.

Nyborg-drengen Magnus Gaunsbæk har skrevet kontrakt med Cristiano Ronaldos tidligere klub Sporting Lissabon.
Nyborg-drengen Magnus Gaunsbæk har skrevet kontrakt med Cristiano Ronaldos tidligere klub Sporting Lissabon. Foto: Sporting CP
Vis mere

Tonny Hermansen bekræfter, at man gerne ville have haft den unge stopper på kontrakt og fortæller, at han faktisk var omkring klubben i en kort periode fra efteråret 2020 til marts 2021.

»Vi var interesserede, men de var ærlige og fortalte om Sportings tilbud. Jeg sagde til dem, at Magnus er velkommen i OB, hvis det ikke lykkes i Sporting,« fortæller Tonny Hermansen.

»Det er en sindssygt fin historie for andre unge mennesker, at det ikke nødvendigvis skal gå over os. Man kan godt komme direkte til udlandet.«

Magnus Gaunsbæk er scoutet som midtstopper. Og så er han venstrebenet, hvilket giver en fordel, fordi den slags spillere udgør et fåtal. I OB blev han også testet på venstreback.

Nu er han så havnet i Sporting, der har talentsamlinger i Skandinavien, hvor spillere uden for de store klubber samles og vurderes.

Selvom Gaunsbæk valgte de grønne striber over de blå, er Tonny Hermansen ikke bekymret for, at det bliver en tendens, at fynske talenter skipper OB og smutter direkte til udlandet.

»Det er så sjælden en historie, at en spiller går forbi de danske superligaklubber for at tage til en portugisisk storklub. Det er livet, og det kan ske.«

»Jeg er ikke bekymret for, at det bliver en tendens. Det er én af rigtig mange unge mennesker, og det er en atypisk case,« siger akademichefen.

Den unge nyborgenser sagde følgende til Sportings hjemmeside, da han blev præsenteret:

»Faciliteterne er virkelig gode, og jeg nyder træningen, fordi den er intens. Mine holdkammerater er meget dygtige, og det vil hjælpe min udvikling. Der har været store navne her som Luis Figo og Cristiano Ronaldo, så Sporting er god til at udvikle spillere.«