En opsigtsvækkende transfer i Superligaen kan være under opsejling.

Den tyrkiske storklub Galatasaray har gjort de indledende manøvrer til at lokke Erik Sviatchenko væk fra FC Midtjylland.

Ifølge B.T.s oplysninger har tyrkerne kontaktet Sviatchenko-lejren for at forhøre sig, om det kunne have interesse med et skifte til den store Istanbul-klub.

29-årige Sviatchenko, som har spillet i Celtic, har tidligere meldt ud, at han klar til et nyt udlandseventyr, hvis den rigtige mulighed opstår. Han har før ønsket at skifte til Galatasarays konkurrenter Trabzonspor.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Der er dog i hvert fald en hurdle, der skal ryddes af vejen, før Galatasaray for alvor kan rykke på en eventuel handel, og det drejer sig om antallet af udlændinge i klubben.

Ledelsen arbejder på at skære ned på antallet af udlændinge i truppen, før Sviatchenko kan hentes til klubben.

I efterårets transfervindue var FC Midtjylland-profilen tæt på et salg til tyrkiske Trabzonspor, men her sagde FCM-ledelsen nej, da klubben stod over for sit gruppespil i Champions League.

FCM-anføreren lavede efterfølgende en aftale med midtjyderne om, at han kan skifte til en udenlandsk klub denne sommer, hvis det rette tilbud kommer.

Ifølge B.T.s oplysninger var den stærke midterforsvarer også i spil til Brentford tidligere i sommerens transfervindue, men den nyoprykkede Premier League-klub valgte at satse på andre spillere.

I aften er Sviatchenko, som spillede stærkt, da Celtic blev elimineret, i aktion for midtjyderne i Champions League-kvalifikationen mod PSV Eindhoven.