Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En uønsket og ærgerlig afsked.

Sådan er farvellet mellem OB og Superliga-profilen Ryan Johnson Laursen efter fem og et halvt års samarbejde og kontraktudløb med junis udgang. I hvert fald fra den 30-årige spillers side af.

Han savner ærlighed i sin sidste tid i klubben.

Ryan Johnson Laursen har nemlig – efter en skadespræget sæson – været helt fit i næsten tre måneder, men han fik aldrig et comeback for OB, og det, tror han, udelukkende skyldes andre satsninger til fremtiden for klubben. En holdning, han har forståelse for, men som Ryan Johnson Laursen gerne havde set kommunikeret ud.

»Jeg har haft en rigtig god tid i OB, hvor jeg i de seneste fem år har haft en masse gode oplevelser og er stolt af at have spillet i klubben. Derfor ærgrer jeg mig over de sidste måneder i klubben, hvor jeg var både klar og sulten efter at give tilbage og bevise mig selv,« siger Ryan Johnson Laursen og fortsætter:

»Det fik jeg desværre ikke lov til, og det havde været langt lettere at sluge, hvis de bare havde meldt ærligt ud og sagt, jeg ikke ville komme i betragtning til holdet mere. Det havde alle kunnet forholde sig til,« pointerer Ryan Johnson Laursen.

Han tilføjer, at det i hans øjne ikke handlede så meget om indsats og kvalitet til træning:

»Efter fem og et halvt år i samme klub havde jeg nok håbet, jeg i det mindste ville være på lige fod med de andre, selv om min kontrakt var ved at udløbe, og at jeg kunne spille mig i truppen via gode træninger. Men jeg følte på tidspunkter, jeg kunne have lagt op til 100 mål og lukket helt af til alle træninger, uden at det ville ændre noget,« siger han og understreger, at forholdet mellem OB og ham derudover intet fejler.

»Sådan er gamet, og selv om jeg lige nu er ærgerlig over den måde, det skete på, har jeg ingen dårlige ting at sige om OB eller folk dér, og jeg glæder mig over, at det ser ud til at gå fremad i Odense,« lyder det fra Ryan Johnson Laursen, der har spillet over 158 Superliga-kampe og har repræsenteret OB i 100 af dem.

Kun to kampe var i den forgangne sæson, hvor OB skuffende endte i kvalifikationsspillet, men stadig ikke gjorde brug af Ryan Johnson Laursen, selv om han var helt klar i den sidste del af sæsonen.

»Det er selvfølgelig frustrerende, at jeg end ikke var i truppen, når jeg de sidste to måneder trænede fuldt ud med,« konstaterer Ryan Johnson Laursen på bagkant af en sæson, som ellers gav lovninger på helt andre udsigter.

Således kunne B.T. i august afsløre, at Inter Miami med verdensstjernen David Beckham som ejer udviste interesse for spilleren og havde synet ham til træningskampe inden sæsonen.

Men skader kom i efteråret i vejen for Ryan Johnson Laursen, der har halvt amerikansk ophav.

Efter en sæson uden ret meget spilletid er fokus nu først og fremmest på at komme et sted hen, hvor han vil spille.

»Jeg holder lidt ferie lige nu, men min agent er i fuld gang. Der har været flere følere fra primært danske klubber, men der er ingen forhandlinger i gang,« siger han og uddyber:

»Jeg har fire eller fem år i mig endnu, og jeg er klar til at kæmpe mig på ethvert hold. Sådan har det været hele min karriere, og jeg ved, jeg har niveauet, så snart jeg har spillet en håndfuld kampe.«

»Jeg er åben for det meste, men vil selvfølgelig hellere have en aftale på plads før opstarten end til slut i transfervinduet. Det kan sagtens være i udlandet, men jeg har familie og afsøger mulighederne i Danmark først. På højest muligt niveau,« slutter Ryan Johnson Laursen.