Erhvervsmanden Aldo Petersen afslører nu, at han var en del af den amerikanske investorgruppe, som sidste år forsøgte at købe sig ind i Parken Sport & Entertainment (PSE).

Den tidligere Brøndby-formand forklarer, at planen var at overtage aktiemajoriteten i PSE – selskabet bag FC København.

Investorerne havde særligt fokus på at modernisere Parken, og samlet set havde planerne ’et investeringsbehov på næsten en milliard kroner’, forklarer Aldo Petersen.

Men det stod hurtigt klart, at de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen ikke var interesserede i tilnærmelserne.

»Det blev der takket pænt nej tak til af den eksisterende ledelse, som følte, at man havde godt nok styr på Parken,« siger Aldo Petersen i et interview med FCK-fanmediet Copenhagen Sundays.

Aldo Petersen, der tidligere har været medlem af bestyrelsen i PSE, forklarer dog, at investorgruppen stadig godt kunne være interesseret i at købe sig ind i selskabet.

»Jeg har det lidt på den måde, at det lykkedes ikke der, og det kan også godt være, det ikke lykkes i morgen...«

»Jeg kan bare sidde og se på, at uagtet den der ulykkelige situation, som specielt en virksomhed som Parken er igennem i øjeblikket som følge af situationen omkring corona, som bliver et enormt tilbageslag i økonomien for Parken... Jamen, selv om det ikke var kommet, så mener jeg, Parken stadig står over for investeringer i modernisering af Parken, og de står over for investeringer i udvidelsen af Lalandia-konceptet.«

Aldo Petersen ses her, da han som Brøndby-formand præsenterede Jan Bech Andersen som ny storinvestor.
Aldo Petersen ses her, da han som Brøndby-formand præsenterede Jan Bech Andersen som ny storinvestor. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

»Enten skal de nuværende aktionærer gøre det selv, men der skal investeres kraftigt i Parken, og hvis de eksisterende aktionærer har lyst til at få medinvestorer med, som har forstand på de her ting, så vil jeg da ikke udelukke, at man kan være interesseret igen,« siger Aldo Petersen.

I interviewet understreger Aldo Petersen samtidig, at der er brug for, at PSE investerer kraftigt i både faciliteter og selve fodboldholdet, da klubben ellers risikerer at miste den dominerende position, den har haft i dette årtusinde.

Samtidig er investeringerne ifølge Aldo Petersen altafgørende for, at Ståle Solbakken kan fortsætte med at kvalificere holdet til de europæiske gruppespil, som er så afgørende for bundlinjen.

»Når FCK ikke kommer ud og spiller i gruppespil i Europa, og de ellers har sådan et neutralt år på køb og salg af spillere, så taber FCK mere end 100 millioner kroner om året. Og det skal man bare vide som fan, at det kan man ikke gøre år ud og år ind.«

»Så hvis ikke man styrker sin økonomi, så vil man blive udfordret af andre europæiske lande, hvor der kommer større investorer ind i fodbold - for så slet ikke at snakke om den problemstilling, der ligger i, at Midtjylland er ved at finde ud af, hvordan man skal gøre,« siger Aldo Petersen til Copenhagen Sundays.