En tidligere vinder af Idol, der bedst kan beskrives som en svensk udgave af X-Factor, kan være på vej til den danske Superliga.

31-årige Kevin Walker har vundet det svenske mesterskab med de svenske storklubber AIK Stockholm og senest Djurgården, men til nytår udløber hans kontrakt.

Derfor er han på jagt efter en ny klub, hvor Danmark er i spil som en mulig destination.

Svensk/irske Walker er trods sit flotte fodbold-CV ikke kun fodboldspiller. Nej, han er også populær musiker. I 2013 vandt han svenske Idol og sikrede sig en pladekontrakt med Universal.

Og nu kan han så ende i Danmark.

»Gennem årene har jeg haft et par muligheder i Danmark, men jeg valgte sidst at forlænge min kontrakt i Djurgården. Og der var interesse i sommer, hvor der var et par klubber. Men lige nu står det helt åben for mig, og jeg er lydhør for tilbud,« siger han til B.T.

Ifølge B.T.s oplysninger var det Silkeborg, der i sommer var ude efter Kevin Walker. I øjeblikket er der klubber i bunden af Superligaen og i toppen af 1. division, der holder øje med Walkers situation.

Walker fortæller, at musikken har været en stor del af hans liv. Da han i 2013 vandt Idol, gik det ikke udover fodboldkarrieren, selvom den var svær at balancere.

»Jeg spillede professionel fodbold samtidig i GIF Sundsvall. Jeg missede ikke en eneste træning, men jeg missede en del generalprøver for showet. Jeg brugte mine fredage med Idol. Der var én enkelt gang, vi måtte optage det, fordi jeg havde en kamp,« husker Walker og fortsætter:

»Min musikkarriere er noget, jeg har prøvet at tage vare på og nyde. Jeg elsker musik, og det har gjort mig endnu bedre til fodbold, fordi jeg er vokset som fodboldspiller. Jeg kan ikke spille fodbold som 85-årig, men jeg kan sagtens spille musik, når jeg når den alder. Det er min plan fremadrettet. Jeg er meget stolt af, at jeg samtidig har udrettet flotte ting som fodboldspiller. Jeg gør intet, der tager energi fra mit fokus på fodbold. Men jeg er meget privilegeret over at have to så svære erhverv,« siger han.

Walker er faktisk på gaden med ny musik. Sidste fredag lancerede han sin nye single, der hedder 'Humble by Life'.

»Jeg kan godt lide at smide en sang af sted i ny og næ, så mine fans ved, at jeg stadig er i live. Jeg skriver sange hele tiden. For mig hedder det familie, fodbold og musik,« griner han.

Hvad hans nye klub hedder, er endnu uvist. Men den kan altså blive dansk.

Walker har spillet i Djurgården siden 2015, som han har vundet både pokalturneringen og mesterskabet med. Det samme opnåede han i 2009 med AIK Stockholm.