Han har ventet på sit rødbedepas længe. Og det var egentlig kun et spørgsmål om tid, før superligaspilleren Rilwan Hassan kunne kalde sig for dansk statsborger.

Troede han. Men nu må han vente minimum fire et halvt år mere på at få sit danske pas. For selvom Rilwan Hassan har bestået indfødsretstesten hele to gange, er han blevet ramt af en karantæne, der udskyder hans drøm om at blive dansk..

For omkring et år siden kørte Rilwan Hassan ifølge Tipsbladet nemlig for stærkt. Det kostede ikke bare en bøde, men også en karantæneperiode på fire et halvt år, inden han igen kan søge om dansk statsborgerskab.

»Jeg har fuld respekt for, at man skal overholde loven og reglerne, det giver jo sig selv. Det kan og skal ikke være anderledes. Men jeg er ikke enig i, at reglerne skal være så meget hårdere for mig, fordi jeg er udlænding. Jeg forstår ikke, der skal være den forskel, især når det handler om en færdselsbøde,« siger Rilwan Hassan til Tipsbladet.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Rilwan Hassan har været i Danmark i mere end et årti, og han har i realiteten bare ventet på at få sit danske statsborgerskab.

Derfor er det også en hård nyhed, at han nu igen må vente. Og i så lang tid.

»Jeg er simpelthen så ked af det. Jeg vil jo så gerne være her. Mit barn skal vokse op her, og jeg har været i gang med at lede efter hus. Hvad skulle jeg ellers gøre? Jeg kan ikke se mig selv leve andre steder. Og så kan jeg ikke få det statsborgerskab,« siger han.

Rilwan Hassan har tidligere fortalt, hvordan han hele tiden har haft sine næste karriereskridt sat op imod et dansk statsborgerskab, når han skulle finde en ny klub. Til sommer er han igen ude af kontrakt, og her vil han også skulle beslutte, om han vil blive i Danmark eller tage videre til udlandet.