Lyngbys cheftræner, Christian Nielsen, er med stor sandsynlighed ude resten af året.

Det skyldes, at han har fået en kraftig hjernerystelse og piskesmæld efter at være blevet ramt i hovedet af en bold.

Det fortæller Lyngby Boldklub på klubbens hjemmeside.

»Det er alvorligt med Christian, og vi er alle berørte over situationen. Christian er blevet ramt af sort uheld, og dommen har desværre været hård fra eksperterne,« siger klubbens direktør, Andreas Byder.

»Vi tager ingen chancer med hovedskader, og Christian vil derfor være fraværende fra klubben i en periode – forventeligt frem til jul, selv om jeg ved, at alle sejl er sat på at gøre fraværet så kort som muligt,« fortæller han desuden.

Christian Nielsen meldte i første omgang fra til Superliga-kampen mod AGF 8. november som følge af uheldet på træningsbanen, der skete 6. november. Et uheld, der altså nu koster en længere pause.

»Jeg er naturligvis ked af, at jeg ikke kan være omkring holdet i denne periode, og jeg savner min hverdag i klubben. Men nogle gange får man ikke et valg, og det rigtige for mig lige nu er at passe på helbredet og få ro og hvile i den kommende periode,« siger Christian Nielsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

»Jeg er i gode hænder og ønsker holdet alt det bedste og glæder mig til at komme tilbage på træningsbanen, så snart kroppen tillader det. Men det har desværre længere udsigter, end jeg havde håbet.«

Situationen betyder, at U19-cheftræneren Carit Falch nu er midlertidig cheftræner for førsteholdet. Han har første træning med Superliga-truppen torsdag, og hans første kamp i spidsen for klubben bliver fredag, når Lyngby møder AC Horsens.

»Vi har et fantastisk team omkring vores førstehold, og jeg kan ikke rose Mikkel Beckman, Jonathan Hartmann (klubbens to assistenttænere, red.) og resten af staben nok for den måde, de har håndteret den seneste tid. Vi står over for vigtige kampe, og vi vil altid have det bedst mulige team omkring spillerne. Det har vi normalt, og det føler vi også, at vi får i denne specielle situation ved at tilknytte Carit Falch som midlertidig cheftræner, så længe Christian er væk,« siger Andreas Byder.

Der mangler fem runder af Superligaen, inden den står på vinterpause. Forårssæsonen starter 2. februar.