Han blev fodboldinvalid som 26-årig. Her satte flere alvorlige knæskader en stopper for Jens Gjesings karriere som professionel, og siden har han kæmpet for at få en erstatning.

Men nu – otte år senere – er det endelig lykkedes for den i dag 34-årige fodboldtræner at få afsluttet sin sag, selv om vejen dertil ikke har været nem for den tidligere fodboldspiller.

Det fortæller han i et interview med Spillerforeningen:

»Det er jo den her kæmpestore frustration over noget, man synes er så åbenlyst og dybt urimeligt. At man ikke kan komme igennem med det. Det kommer jo til at handle knap så meget om penge og en erstatning og mere om princippet. Det der med at have den følelse af, at man ikke bliver forstået.«

Jens Gjesing i aktion i 2006.
Jens Gjesing i aktion i 2006. Foto: Ernst van Norde
Vis mere

»Det er dér, størstedelen af frustrationerne ligger, fordi jeg – syntes jeg selv – sad med en relativt klar sag, som blev trukket ud. Så bliver man frustreret,« fortæller Gjesing til Spillerforeningen.

Da han fik sin tredje korsbåndskade, havde han kun en måned tilbage af sin kontrakt. Det betød, at livet som professionel fodboldspiller var slut.

Han stod pludselig uden klub, og det betød også, at lønnen stoppede. Gjesing søgte derfor om engangsgodtgørelse for en méngrad og han søgte også om tab af erhvervsevne. Og det er altså det sidste, som Gjesing først har fået svar på nu.

Han har endelig fået tildelt den erstatning, som han havde søgt om otte år forinden.

En forløsning, som han selv kalder surrealistisk, men som også skabte stor glæde. Han kunne nemlig endelig sætte det sidste punktum og komme videre i sit liv.

Selv om Jens Gjesing har lagt fodboldstøvlerne på hylden, så er han stadig aktiv i fodboldverdenen. Han har nemlig skiftet støvlerne ud med et trænerjob i 2. divisionsklubben VSK Aarhus.