Efter kampen mellem FC Midtjylland og SønderjyskE er der blevet spekuleret i, hvorvidt sidstnævnte egentlig ikke havde noget imod at tabe.

For hjemmeholdet fra Herning vandt kampen 2-1, og det betød samtidig at SønderjyskE med nederlaget kom i den »gode« nedrykningspulje - nemlig pulje 2, som udover Haderslev-klubben består af OB, Lyngby og Randers FC.

Samtidig er der i denne gruppe også 10 point ned til de to nederste hold, hvor der i pulje 1 blot er fire point mellem Hobro på syvendepladsen og Silkeborg, der ligger nummer 11.

Efter kampen konfronterede BTs udsendte reporter SønderjyskEs Simon Poulsen med påstanden om, at klubben ikke havde det store imod at tabe.

»Vi smider nogle af de høje folk frem, men så blev vi fanget på en kontra. Vi vidste godt, at det var alt eller intet. De har nogle hurtige mand fremme, og de var ved at score i to omgange. Når vi er så tæt på, skal den selvfølgelig have skudet,« sagde Simon Poulsen og fortsatte:

»Vi var nødt til at gå efter det (sejren, red.). Et uafgjort resultat var lort. Vi gik efter at smide alt frem, vi gik efter at blive sekser -  ikke efter at de skulle score. Ingen går på banen for at tabe en fodboldkamp, men den skulle have skuddet til sidst. Men det er klart, at når vi nu skal være med i det nedrykningsspil, så var den pulje selvfølgelig bedre end den anden. Og det er ikke nogen tvivl om, det er sådan, det er,« siger Simon Poulsen, der understreger, at klubbens målsætning er at blive etter eller toer i puljen.

Efter kampen er SønderjyskE havnet i modvind på Twitter, efter at klubben lavede nogle yderst kontroversielle opdateringer, der siden er blevet slettet.

»Det er aldrig dejligt at tabe, men i dag har det været en kæmpe fordel,« lød det blandt andet i et af de nu slettede opslag med henvisning til, at nederlaget altså betyder en plads i den 'nemmere' nedrykningspulje.

Hos Disciplinærudvalget er det endnu ikke en sag, man har kigget på, fortæller formand Jens Hjortskov til BT.

»Vi kan jo sanktionere usportslig adfærd, men jeg vil gerne understrege, at det er slet ikke noget, vi har spekuleret på at gøre endnu. Men det er klart, at hvis omstændighederne er sådan, vi vurderer der vurderer usportslig adfærd, har vi mulighed for at gå ind i sagen og undersøge den.«