De to superligaklubber Randers og Hobro er så uenige om feriepenge til cheftræneren Thomas Thomasberg, at Randers har trukket deres cheftræners tidligere arbejdsgiver i retten.

Det var Nordjyske, der torsdag morgen kunne fortælle om krigen mellem de to klubber, og nu kan B.T. så afsløre, at Randers har vundet disputten.

Ifølge B.T. oplysninger er der tale om et beløb på 110.000-120.000 kroner, som Hobro nu skal betale Thomas Thomasberg for sæsonen 2017/2018, hvor han var ansat i Hobro.

Sportsdirektøren i Randers, Søren Pedersen, bekræfter over for B.T., at klubben har fået rettens ord for, at den har handlet helt efter bogen.

Thomas Thomasberg har for nylig forlænget sin kontrakt med Randers FC.
Thomas Thomasberg har for nylig forlænget sin kontrakt med Randers FC. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Vi vandt sagen tirsdag og har fået en tilkendegivelse om, at den bliver stadfæstet 11/2,« siger han og tilføjer om sagen:

»Fra da vi tegner kontrakt med Thomasberg 1. oktober 2018, går vi i dialog med Hobro om at få ham tidligere.«

»Thomasberg finder så ud af i november, at Hobro ikke har indbetalt feriepenge på hans feriekonto for hans ansættelsesforhold i Hobro i sæsonen 2017/2018, så han kontakter dem, og de siger, det er os, der skal betale dem. Så starter sagen egentlig derfra. Men selvfølgelig skal vi ikke betale feriepenge bagudrettet.«

»Vi har betalt fra det øjeblik, han har været ansat, men vi betaler ikke for tiden, hvor han var ansat i Hobro, og det har vi så fået rettens ord for, at vi ikke skal.«

Hvorfor er der denne krig mellem jer?

»Der er ingen tvivl om, at Hobro er trætte af, at vi hentede Thomas Thomasberg, og så har de forsøgt at sætte en kile i eller tjene lidt ekstra penge på skiftet. Det er så heldigvis ikke lykkedes.«

Hvordan er forholdet mellem jer nu?

»Det er egentlig overraskende fint. Der er mange ting, vi er uenige om, men det er ikke sådan, at vi ikke kan hilse eller snakke med hinanden.«

Hvorfor tror du, at det er kommet dertil, hvor I trækker dem i retten?

»Der var ikke andre muligheder, og der er tale om et væsentligt beløb,« slutter Søren Pedersen.

Over for Nordjyske siger hovedpersonen selv:

»Jeg er sindssygt glad for min tid i Hobro, men nogle gange ser man forskelligt på tingene, og det er jo også fair nok, selv om det selvfølgelig er ærgerligt, at det skal ende i retten,« siger Thomas Thomasberg til Nordjyske og tilføjer:

»Jeg vil bare sige, at det her ikke ændrer på, hvordan jeg ser tilbage på tiden i Hobro og på de mennesker, der er i klubben. Vi er ikke enige om det her, men jeg kan sagtens skille tingene ad. Det er jo også en sag, der ligger et godt stykke tilbage, men som så først er kommet i retten nu.«

Det er ikke lykkedes for B.T. at få en kommentar fra Hobros bestyrelsesformand, Lars Kühnel, der også er jurist og har ført sagen for sin klub.

Til Nordjyske siger han dog, at forholdet til Thomas Thomasberg er 'rigtig fint', og at sagen her blot er én af flere uenigheder mellem klubberne i den seneste tid.

I sommer var klubberne i en anden diskussion, da de havde en sag kørende om Hobro-spilleren Edgar Babayan.