Mandag aften var der Superliga-kamp mellem AaB og Silkeborg.

Det opgør var der ikke den store spænding i, da nordjyderne hurtigt afgjorde affæren, men i nedtakten af kampen var der spændinger for alle pengene mellem to andre klubber, da Hobros cheftræner, Peter Sørensen, på direkte tv angreb kollegerne fra Randers for ifølge Hobro ikke at følge branchereglerne.

Historien er, at Randers meget gerne vil have sin tidligere spiller Edgar Babayan købt tilbage fra Hobro, men spillerens nuværende klub har indtil videre afvist det og mener nu, at Randers gennem en agent prøver at påvirke Edgar Babayan og tilmed lokker ham med en større lønpose.

Reglerne er således, at en interesseret klub ikke må kontakte en spiller i en anden klub med over seks måneder tilbage af kontrakten.

Babayan er eftertragtet af Randers.
Babayan er eftertragtet af Randers. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det mener Hobro altså, at Randers har gjort - bare gennem en mellemmand.

»Jeg er ikke tilfreds med, at Randers henvender sig til spilleren, uden at klubberne først er nået til enighed. Spilleren bliver kontaktet samtidig med kontakt til den klub, der ’ejer’ ham, og han bliver fristet af en væsentlig højere løn i en eventuel kommende klub, inden der rigtigt er noget at snakke om. Det kritiserer jeg til dels,« lyder det fra Hobros cheftræner, Peter Sørensen, til TV3 Sport.

»Derudover kritiserer jeg, at man lægger et bud, der er meget, meget langt fra markedsværdien. Det betyder, at buddet bliver afvist, men det efterlader en spiller, der står forvirret og fortvivlet tilbage. Han vil være frustreret over ikke at komme til den interesserede klub,« tilføjer Peter Sørensen.

Sportsdirektør i Randers, Søren Pedersen, afviser dog i den grad påstanden og siger, at klubben på intet tidspunkt har talt med Edgar Babayan.

Babayan har tidligere spillet i Randers.
Babayan har tidligere spillet i Randers. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Jeg synes, det er en voldsom kritik. Der er ting, der er faktuelt forkerte. At Peter har prissat, hvad en spiller skal koste i markedet, det er et eller andet sted noget, som klubberne skal finde ud af i en forhandling,« siger han og fortsætter:

»Men jeg kan fortælle, at der blev afgivet et bud på Edgar Babayan helt tilbage i august 2018, og så er der lavet en repræsentationsaftale med en agent 29. marts i et forsøg på at få aftalen igennem. Derfra har der ikke været snakket klubberne imellem omkring Edgar.«

Ifølge Peter Sørensen har Randers ikke op til den seneste kamp i weekenden, men de tre foregående slag mellem rivalerne taget kontakt til Edgar Babayan, men det tilbageviser Søren Pedersen.

»Det passer slet ikke, og det er også faktuelt forkert. Den første henvendelse, vi laver til Hobro, er 15. august 2018, og der er det rigtigt, at vi spiller mod dem 19. august. Det kommer op til en kamp, men det kommer også i slutningen af et transfervindue, hvor man er nødt til at agere.«

Søren Pedersen mener ikke, at Randers har gjort noget forkert.
Søren Pedersen mener ikke, at Randers har gjort noget forkert. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Efterfølgende laver vi en repræsentationsaftale 29. marts med en agent, og 13. maj afgiver han et tilbud. Der har vi mødt dem 14. april og 19. april. Det er efter kampene. Der er heller ikke kommet bud efter den seneste kamp her, så det er faktuelt forkert,« siger Randers-chefen.

Peter Sørensen føler sig helt overbevist om, at Randers gennem agenten har haft kontakt til Edgar Babayan om et skifte.

»Jeg ved ikke, om Randers har kontaktet ham direkte, men jeg ved med sikkerhed, at de har gjort det via en agent. For de har fortalt os, at de er vidende om, at Randers har henvendt sig til os og til spilleren med henblik på at engagere den (transferen, red.).«

Og igen pointerer Randers' sportsdirektør, at de har fulgt alle regler:

Thomas Thomasbergs skifte til Randers har besværliggjort forholdet til Hobro.
Thomas Thomasbergs skifte til Randers har besværliggjort forholdet til Hobro. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Vi har lavet en repræsentationsaftale, som er godkendt af DBU. Vi har en brancheaftale, vi forholder os til hele vejen igennem. Grunden til, at vi laver denne repræsentationsaftale er, at der har været tidligere sager mellem os og Hobro, hvor der efterfølgende er nogle kontroverser klubberne imellem. Og det har gjort det mere besværligt for os at samarbejde med Hobro.«

Ikke desto mindre advarer Peter Sørensen om, at det kan få store konsekvenser, hvis ikke klubberne følger de indgået aftaler om henvendelser til spillere i andre klubber.

»Hvis vi ikke opfører os ordenligt over for hinanden, har vi simpelthen en bombe under vores kontraktlige forhold. Det er ikke ordentligt.«

Og sådan er de uenige. (Se hele debatten mellem Peter Sørensen og Søren Pedersen øverst i artiklen).