'Det er mig, der står herude og banker på', kunne de danske Superliga-fans meget passende synge i kor i øjeblikket.

Mens de er bandlyst på stadion, var manden bag den populære popklassiker – og sønnike Hugo – nemlig søndag at finde på Aarhus Stadion.

Det får nu Divisionsforeningen til at reagere i en mail udsendt til samtlige Superliga-klubber.

Her har de indskærpet retningslinjerne for, hvem der må være på stadion i forbindelse med kampene.

Thomas og Hugo Helmig var begge på tribunen til støtte for AGF i superligakampen mellem AGF og SønderjyskE på Ceres Park i Aarhus.
Thomas og Hugo Helmig var begge på tribunen til støtte for AGF i superligakampen mellem AGF og SønderjyskE på Ceres Park i Aarhus. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Det fremgår ikke direkte, at mailen mandag blev sendt ud som følge af Thomas Helmigs besøg på Aarhus Stadion søndag, hvor AGF mødte Sønderjyske i Superligaen.

Men ifølge B.T.s oplysninger er det modtagernes klare opfattelse, at det var popsangerens tilstedeværelse i Aarhus, der er anledningen til opsangen fra Divisionsforeningen.

I mailen understreges det, hvem der kan få adgang til stadion, og hvordan og hvor mundbind skal anvendes.

Helmig-lejren har klappet i om episoden, og heller ikke AGF ønsker at udtale sig.

Hos Divisionsforeningen bekræfter direktør Claus Thomsen, at mailen blev sendt ud til klubberne.

Han vil dog ikke gå ind i de specifikke sager med kendisser på de danske stadions. For noget lignende gentog sig nemlig mandag.

»Jeg vil ikke forholde mig til de konkrete ting. Men når vi ser noget, så indskærper vi den eller de pågældende klubber, og som regel er det ikke noget, man gør med vilje. Det handler som regel om, at det her er stort og kompliceret,« siger Claus Thomsen og fortsætter:

»Derefter følger vi det som regel op med, at vi sender en kommunikation ud til alle klubber om det samme, så den misforståelse har mindre chance for at opstå et andet sted.«

Fulgte man mandagskampen mellem Lyngby og FC København på Lyngby Stadion, kunne man igen ane en kendis på lægterne.

Denne gang var det skuespiller Martin Buch, som sad på VIP-pladserne.

Martin Buch sidder i midten lige bag landstræner Kasper Hjulmand.
Martin Buch sidder i midten lige bag landstræner Kasper Hjulmand.
Vis mere

I Lyngby afviser direktør Andreas Byder dog, at klubben har brudt med retningslinjerne ved at invitere Martin Buch til fodbold.

»Martin Buch er en del af ejerne af klubben, og det fremgår tydeligt af protokollerne, at ejere og bestyrelsesmedlemmer kan være til stede under kampen, så den er rimelig enkel,« siger han.

Definerer de protokoller så også, hvor stor en ejerdel man så skal have frem for andre småaktionærer for gøre sig fortjent til at komme ind til kamp i Lyngby?

»Nej, det gør de ikke. Men Martin Buch kørte hele vores liveopdatering på vores Facebook-side mandag. Han var studievært på hele vores liveopdatering, så han havde nok været der, uanset om han er ejer eller ej,« siger Andreas Byder.

Han argumenterer dermed for, at Martin Buch var en vigtig del af Lyngbys kampafvikling og derfor var berettiget til at være på Lyngby Stadion mandag aften.