Stress, depression, angst.

Det hele ramlede for fodboldspilleren Nicklas Helenius, efter han i 2013 skiftede til Premier League-klubben Aston Villa. Det begyndte ellers så godt for den målfarlige angriber i det engelske, men den gode start blev hurtigt erstattet af et sandt mareridt.

Han blev ramt af salmonella og tabte sig syv-otte kilo, inden han små to måneder senere blev ramt af, hvad der viste sig at være en nerveinfektion, der betød store smerter i benene. Det var så voldsomt, at han blev ramt af både depression, angst og stress.

Det fortæller Silkeborg-profilen i TV3 Sports fodboldprogram 'Offside'.

»Det blev mentalt, og jeg tænkte, om jeg fejlede noget alvorligt. 'Hvad sker der?', tænkte jeg. Jeg kunne ikke rigtig være i mig selv og slappe af og nyde at spille fodbold, for jeg kunne ikke de samme ting.«

Men det skulle blive værre endnu.

På en januardag i 2014, hvor han forinden havde aftalt med klubben, at han skulle lejes ud for at få mere spilletid og for at udvikle sig, kunne det være endt helt galt.

Midt i sin depression i England ringede hans kæreste nemlig og fortalte, at hun var gravid, og senere samme dag fik han så beskeden om, at han ikke skulle udlejes alligevel.

Nicklas Helenius nåede blot at blive noteret for tre kampe i Aston Villa, inden han røg tilbage til AaB.
Nicklas Helenius nåede blot at blive noteret for tre kampe i Aston Villa, inden han røg tilbage til AaB. Foto: STEVEN PASTON
Vis mere

På træningsbanen havde en forsvarsspiller nemlig begået en tackling på klubbens andenangriber, der betød, at han brækkede benet. Helenius skulle ingen steder.

Det betød et opkald til hans agent, inden kæresten igen ringede og fortalte, at hun var gravid med tvillinger.

Med andre ord kørte det hele rundt i hovedet på Helenius, der endte med at 'gå helt ned', som han beskriver det.

»På vej hjem var jeg nærmest helt ude i at sige, at jeg måske skal have noget hjælp, og hvad jeg skulle gøre for det. Jeg sad endda i bilen og tænkte på, om jeg skulle køre ind i et eller andet for at få noget hjælp. Jeg var nødt til at få noget hjælp.«

I programmet fortæller den 30-årige angriber også, hvordan han i den periode var afhængig af sovemedicin, men at han med hjælp fra en psykolog kom ud af afhængigheden og krisen.

Nicklas Helenius blev i sommeren 2014 udlejet tilbage til AaB, inden han året efter rykkede permanent til den nordjyske Superliga-klub.